Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ja, ja, hij komt, hij komt eraan: Dries Roelvink tóch onderdeel van De Toppers?

Komt de droom van Dries dan eindelijk uit?!

Dries Roelvink

Waar dé droom van 'mister gele zwembroek' vorig jaar nog compleet in duigen viel, is er nu goed nieuws voor Dries. Hij mag namelijk, ondanks de eerdere uitspraken van Topper René Froger, toch meedoen in de Amsterdam ArenA bij De Toppers in Concert. Dries kan zijn geluk niet op.

Froger vs. Dries

De Toppers draaien al behoorlijk wat jaren mee. Waar het drietal René Froger, Gordon en Gerard Joling ooit begonnen met dit avontuur, zijn alleen de eerste twee nog te bewonderen op het podium. Goor heeft plaatsgemaakt voor niet één nieuwe topper, maar twee: Jeroen van der Boom en Jan Smit. Het viertal heeft voor dit jaar bovendien een speciale gastartiest ingeschakeld: niemand minder dan Dries Roelvink. En dat is best opvallend.

In juli vorig jaar leek dit namelijk absoluut niet te gaan gebeuren, toen Froger zich in de podcast van Nino Wilkes De weg naar succes uitliet over de kwestie. Volgens de zanger moet je namelijk minimaal drie echte hits hebben om plaats te mogen nemen op het podium van De Toppers.

Dries liet het er niet bij zitten en sloeg terug: "Ik heb meerdere Top 40-hits gehad, vier stuks, en ook een nummer 1-hit." Vervolgens ging 'mister gele zwembroek' op onderzoek uit naar de hitjes van Froger en kwam hij tot de ontdekking dat de Topper er zelf maar één achter zijn naam heeft staan.

Dromen komen uit

Maar goed, Roelvink gaat dus nu alsnog het podium op met De Toppers. Dat heugelijke nieuws deelt hij woensdagavond aan de desk bij Shownieuws. Zijn droom komt na 12 jaar uit dankzij collega-zangers Jeroen van der Boom en Gerard Joling. De wijnkenner is dit jaar 65 jaar geworden en dit was voor de twee leden van het gezelschap reden om toch nog maar eens een balletje op te gooien bij über-Topper René Froger een balletje op te gooien. Met succes.

"Het gaat gebeuren", aldus Dries. "Ik verheug me erg op de komende drie Toppers-shows. En, toeval bestaat niet zou je denken, want het thema dit jaar is 'Club Tropicana'. Daar past zo'n geel zwembroekje natuurlijk goed tussen. Helaas laat Roelvink weten dat het roemruchte kledingstuk een gesloten hoofdstuk is wanneer Evert Santegoeds er tijdens de uitzending over begint. Toch zou het een stunt zijn als Driesje zingend - Ja, ja, ik kom, ik kom eraan! - met dat gele ding het podium op komt lopen.

Roelvink zelf is van mening dat de ArenA hoe dan ook ontploft als hij z'n entree gaat maken. Aan zelfvertrouwen in ieder geval geen gebrek bij de Amsterdammer.

Entertainment
  • Showniews
  • NL Beeld / Arjo Frank