Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rutte III breekt record: meeste moties van wantrouwen

Rutte III mag dan al een tijdje op non-actief staan, maar toch worden er nog steeds records gepakt. Of ze ook trots moeten zijn op die records? Dat is een heel ander verhaal.

Rutte III breekt record: meeste moties van wantrouwen

Wat je ook vindt van het huidige kabinet, je kunt er niet omheen dat ze record na record breken. Het laatste voorbeeld: Rutte III heeft de meeste moties van wantrouwen en afkeuring ooit ingediend, en dat terwijl de premier en zijn ministers toch al een tijdje op demissionair staan. Toch is het ze gelukt: met 36 moties van wantrouwen en 15 moties van afkeuring werd het vorige record verpletterd. Overigens: dat record was in handen van Rutte II.

Twee vliegen in één klap

Hoewel de formatie nog niet eens rond is, lijkt het erop dat ook Rutte IV binnenkort al een eerste record op zijn naam mag zetten. Als de formatie nog even duurt, is dat namelijk de langste formatie ooit. Ook hier geldt overigens dat een kabinet Rutte zijn ‘eigen’ record verbreekt. Rutte III deed namelijk 225 dagen over de formatie, en Rutte IV zit inmiddels op 221 dagen. Mogelijk kan het aankomend kabinet dus nog voor het einde van de week een record op eigen naam zetten. Maar goed, of dat nou een complimentje waard is…

Nieuws
  • Pro Shots