Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drastische maatregel tegen corona: maximaal zes bier per dag

En wij maar denken dat ‘na acht uur geen alcohol in de supermarkt’ een draconische maatregel was. In Australië mag je blij zijn dat je thuis een sixpackje kan drinken. Meer dan dat en de politie komt op je deur kloppen.

Drastische maatregel tegen corona: maximaal zes bier per dag

Als het om coronamaatregelen gaat, krijg je het niet strenger dan Sydney. Down Under mag je hooguit op anderhalve kilometer met je vrienden afspreken, en als je het waagt om voor je plezier de deur uit te gaan, komt de coronapolitie je in de boeien slaan. In zo’n wereld kun je natuurlijk weinig anders dan jezelf de godganse dag bezatten, dus dat is precies wat de bewoners van Australië maar al te graag doen.

Helaas probeert men ook daar een stokje voor te steken. Bewoners van appartementencomplexen van NSW Health mogen vanaf vandaag maximaal zes pils per dag in huis halen. De bewakers van de gebouwen doorzoeken alle boodschappen die bezorgd worden - zelf naar de supermarkt mag natuurlijk niet - en pikken al het extra pils eruit. Ook wijn en sterke dranken hebben hun limiet, dus dat wordt drooglegging down under.

De enige manier om aan de maatregel te ontsnappen is met een doktersadvies, maar de eerste arts die meer dan zes pils per dag voorschrijft, moeten wij nog tegenkomen.

Lifestyle
  • news.com.au
  • iStock