doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Samsung komt met nieuwe technische hoogstandjes: lekker blijven vouwen

Samsung timmert behoorlijk aan de weg met verse producten. En volgens de geruchten komt er weer wat nieuws aan. Meerdere dingen zelfs.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6473030339f45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473030339f45 img{#fig-6473030339f45 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6473030339f45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473030339f45 img{#fig-6473030339f45 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6473030339f45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473030339f45 img{#fig-6473030339f45 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6473030339f45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473030339f45 img{#fig-6473030339f45 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Samsung

Inmiddels is Samsung uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste elektronicaconcerns ter wereld. Regelmatig verschijnt er dan ook nieuws dat ze verse producten de markt op slingeren. Zo komt naar verwachting eind oktober de nieuwe Galaxy S21 FE uit. Deze zogenaamde Fan Edition is het kleinere broertje en de iets goedkopere versie van Samsungs flagship-model de Galaxy S21. Daarnaast is de Galaxy Z Fold3 een opvallende verschijning, vooral vanwege het opvouwbare scherm.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Laptop

En helemaal in het verlengde van de opvouwbare telefoons, schijnt de Zuid-Koreaanse elektronicagigant nu wat nieuws in de koker te hebben: een opvouwbare laptop. Zijn laptops dan niet al opvouwbaar? Zeker. Echter dit zou gaan om een soort laptop met doorlopend 17 inch scherm. Het vlak waar normaal gesproken je toetsenbord zit, bestaat dus ook uit scherm. Een Oled-scherm, welteverstaan. Te gebruiken voor allerlei doeleinden. Het is niet bekend of hier ook een apart toetsenbord aan gekoppeld kan worden.

Samsung Display had al wel eerder geteased dat ze bezig waren met het grote vouwbare scherm, maar of het product echt op de markt zou komen, was lang onduidelijk. Toch duiken er her en der wat berichten op waarbij de naam Galaxy Book Fold 17 wordt genoemd. Het lijkt het er dus op dat het ding gewoon in de schappen komt te liggen. Wanneer precies, of voor welke prijs, is vooralsnog onduidelijk.

Driedubbele vouw-phone

Een ander snufje waar Samsung haar fans probeert te enthousiasmeren, is een nieuwe vouwtelefoon. Ja, die bestaan natuurlijk al. Met als populairste variant de Galaxy Z Fold3. Toch willen de Zuid-Koreanen nog een stap verder gaan met de hele vouwtrend. Niet een telefoon met twee delen die in opengevouwen toestand één groot scherm vormen, maar eentje die bestaat uit drie delen met dezelfde functionaliteit. Nog meer scherm dus.

Film kijken op je telefoon wordt daarmee een flink stuk aantrekkelijker. Net als werk doen waarbij het belangrijk is dat je alle details op je beeldscherm goed kunt waarnemen. Vooral als het ook nog eens een display betreft met hoge resolutie. Of wat te denken van multitasken? Meer scherm betekent meer ruimte om verschillende apps naast elkaar te draaien.

Net als voor de opvouwbare 17 inch Oled-display - naar verluidt de Galaxy Book Fold 17 - geldt voor deze nieuwe driedubbele vouwtelefoon dat er geen releasedatum bekend is gemaakt door Samsung. Even afwachten dus.

Galaxy Z Fold3

Helemaal wild geworden van al dat gevouw? Snappen we. De feature is een aantrekkelijk snufje. Maar omdat het op dit moment nog niet helemaal duidelijk is wanneer de laptop of de driedubbele opklaptelefoon op de markt komen, hieronder nog wat informatie over de Galaxy Z Fold3. Volgens het gros van de reviews immers de beste vouwbare telefoon die er op dit moment te krijgen is.

Scherm

De Fold3 heeft een 7.6 inch display. Althans, dat is wanneer het ding volledig is uitgeklapt. Ingeklapt is het scherm 6.2 inch. Prima geschikt voor zowel zakelijk gebruik, als om er onderuitgezakt op je luie stoel een filmpje op te kijken. Het ding is eveneens te bedienen met een Samsung S-Pen en ontgrendelen kan via een vingerafdrukscanner.

'Herseninhoud'

Qua 'herseninhoud' zit het ook wel snor. De Galaxy Z Fold3 is uitgerust met een Snapdragon 888-processor. Genoeg kracht om zwaardere programma's te draaien. De processor zorgt er daarnaast voor dat de Fold3 geen problemen heeft met het binnenhalen van grote bestanden of het draaien van 3D-games. De telefoon heeft ook nog 's 12GB aan werkgeheugen en draait daardoor vrij soepeltjes.

Camera's, batterij en meer

Behoefte aan een camera? Geen nood. De Galaxy Z Fold3 heeft er vijf. Een selfiecamera aan de voorkant, plus eentje aan de binnenkant. Achterop vind je nog eens drie camera's van 12 megapixels, inclusief ultragroothoeklens en telelens.

Met de 4400 mAh-batterij doe je bij 'normaal gebruik' naar verluidt een dag. Al is dat natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen gedrag: gebruik je het opengevouwen scherm, dan jaag je de stroomvoorraad er waarschijnlijk een stuk rapper doorheen dan wanneer je 'm dichtgevouwen gebruikt. Logisch.

Tot slot heeft Samsung de Fold3 waterdicht ontworpen. Een vrij handige eigenschap bij regen, in bad of wanneer er biertjes worden ontdopt die iets te hard zijn geschud.

Kortom, de vouwbare laptop en de driedubbel opvouwbare telefoon laten hoogstwaarschijnlijk niet lang op zich wachten. Maar wie voor die tijd ook al een origami-telefoon wil, kan kiezen voor een Galaxy Z Fold3. Leuk speelgoed.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws