Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het belangrijkste over de nieuwe Samsung S23 serie samengevat

Het is weer die tijd van het jaar dat Samsung met een rits nieuwe Galaxy S-smartphones komt.

Samsung

De nieuwe Samsung S23 serie werd op 1 februari gepresenteerd en ligt ook meteen in de winkels. De serie bestaat uit drie nieuwe toestellen: de standaard Samsung Galaxy S23, de S23 Plus en de S23 Ultra. Uiteraard vertonen deze drie toestellen zowel verschillen als overeenkomsten. We hebben de belangrijkste gegevens over de nieuwe Samsung S23 serie voor je samengevat in dit artikel.

Samsung Galaxy S23

Het standaardmodel van de serie is de Samsung Galaxy S23. Met een zeer helder display van 6,1 inch is dit het kleinste toestel in de serie en tevens het enige dat op broekzakformaat is. Maar klein is fijn, en de Galaxy S23 is dan ook ondanks zijn geringe formaat een toptoestel. Net als zijn broertjes in deze serie heeft hij ten opzichte van zijn voorganger een upgrade gekregen in de vorm van de snellere, krachtigere en zuinigere Snapdragon 8 Gen 2 processor van Qualcomm. Verder beschikt het toestel over zuiniger werkend intern geheugen van 8 GB in combinatie met een grotere batterij van 3.900 mAh. De selfiecamera van 12 megapixel staat voor het eerst filmen met 60 fps toe, en achter op het toestel vind je een 50 MP hoofdcamera, een ultragroothoeklens van 12 MP en een telelens van 10 MP. Het toestel beschikt standaard over 128 GB interne opslagcapaciteit, maar je kunt ook een exemplaar met 256 GB kopen.

Samsung Galaxy S23 Plus

Voor zij die een groter scherm willen, is er de Samsung Galaxy S23 Plus (oftewel S23+). Deze beschikt over een helder display van 6,6 inch dat net als het standaardmodel een hoge verversingsnelheid van 120 Hz heeft. Qua camera’s is de S23 Plus identiek aan de gewone Samsung Galaxy S23, maar de batterij is wel fors groter: 4.700 mAh, wat ook groter is dan zijn voorganger. Ook kan de Plus met 45W snelladen in plaats van met 25W, maar daar moet je wel zelf een passende oplader voor aanschaffen. Het toestel beschikt standaard over een interne opslagcapaciteit van 256 GB, maar 512 GB is ook mogelijk.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Het ultieme vlaggenschip in de serie is de S23 Ultra. Dit superluxe toestel beschikt over een superhelder display van 6,8 inch en een hogere maximale resolutie dan de andere toestellen in deze serie. Net als de vroege Note-toestellen van Samsung, beschikt de S23 Ultra over de S-Pen, dat extra functionaliteiten op het scherm biedt. Bijzonder is de fabuleuze hoofdcamera van 200 MP, waarmee je ultragedetailleerde foto’s maakt, plus de extra 10 MP periscooplens die de zoom mogelijkheden aanvult. Het toestel heeft een gigantische batterij van 5.000 mAh en standaard 256 GB interne opslagcapaciteit in combinatie met 8 GB RAM, maar 512 GB of 1 TB opslag is ook mogelijk, evenals 12 GB RAM.

De toestellen in de S23 serie zijn allen verkrijgbaar in de kleuren zwart, crème, groen en lavendel. Ze kosten allemaal wat meer dan hun voorgangers in het begin kostten. In combinatie met een telefoonabonnement voel je daar echter wat minder van. Maar er zijn natuurlijk ook nog wel andere interessante nieuwe Android-smartphones waar je óók naar zou kunnen kijken.

Van high end flagship-modellen, tot de wat meer bescheiden telefoons, er is voor ieder wat wils. Tip: lees je goed in van tevoren, zodat je weet welke toestellen er op dit moment beschikbaar zijn en wat de specificaties zijn. En niet onbelangrijk: ga voor jezelf na wat je nou eigenlijk nodig hebt. Waar liggen je prioriteiten? Zodra je dit weet, is de keuze doorgaans snel gemaakt. Succes!

Dit artikel is tot stand gekomen met een commerciële partner