Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De nieuwe Samsung Galaxy S22-modellen zijn gelanceerd

Samsung heeft haar nieuwe Galaxy S22-modellen gelanceerd.

De nieuwe Samsung Galaxy S22-modellen zijn gelanceerd

Eerder berichtten we al over alle geruchten rondom de nieuwe smartphones, maar niet alles aan de nieuwe modellen is zoals verwacht.

Modellen krijgen tóch Exynos chipset

Het leek er even op dat de Europese Samsung Galaxy S22 de Snapdragon chipset kreeg vanwege het wereldwijde chiptekort, maar niets blijkt minder waar. De nieuwe modellen worden namelijk uitgerust met de Exynos 2200 chip van Samsung zelf. Het bedrijf noemt de chip zelf zijn ‘snelste ooit’. Dat belooft wat dus.

Geruchten over snelladen en ingebouwde S pen kloppen wel

Een aantal geruchten die we in ons vorige artikel over de S22 benoemden, blijken inderdaad te kloppen. Zo kun je met alle nieuwe toestellen snelladen. Bij de S22 gaat het om snelladen met 25W, en bij de Plus en Ultra zelfs met 45W. Hiermee is je smartphone al na 30 minuten tot 70% opgeladen.

Ook informatie die uitlekte over een ingebouwde S pen bij het Galaxy S22 Ultra model behoort tot de officiële specs. De aanrakingen van de stylus voelen volgens Samsung ‘zo natuurlijk als pen op papier’.

Hoofdcamera op S22 en S22 Plus veel scherper

Inmiddels zijn ook de specificaties voor de camera bekend. Met name bij de hoofdcamera van de S22 en de S22 Plus zien we een sterke verbetering ten opzichte van de Galaxy S21 serie. Deze heeft namelijk 50 megapixel, terwijl oudere Samsungs nog met 12 megapixel camera’s uitgerust waren.

Naast de hoofdcamera krijgen het basismodel en de Plus een selfiecamera met 10 megapixel, een ultragroothoeklens van 12 megapixel en een telefotolens van 10 megapixel. De telefotolens heeft bovendien 3 × optische zoom, waarmee je voorwerpen dicht bij kunt halen zónder kwaliteitsverlies.

De camera’s van de Ultra gaan nog een stapje verder. Niet alleen heb je 2 telefotolenzen, waarvan er eentje zelfs 10 × optisch kan zoomen. Ook de hoofdcamera is superscherp met 108 megapixel. Voor foto- en videoliefhebbers is dit dan ook hét model uit de nieuwe Samsung-lijn.

Prijzen vergelijkbaar met die van de S21 serie

De prijzen liggen in de lijn van de verwachting. Het S22 model is verkrijgbaar vanaf € 849,- met 128 GB opslagruimte en een werkgeheugen van 8 GB. De prijs voor de Ultra kan oplopen tot € 1.649,-. Dan heb je wel een smartphone met vrijwel onbeperkte opslag, want deze prijs betaal je voor de versie met 1 TB-opslagcapaciteit en 12 GB werkgeheugen. Dat de opslag niet uitbreidbaar is met een SD-kaart kun je dan ook eigenlijk geen nadeel meer noemen.