Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

2022 wordt mooier met de Samsung S22

Het nieuwe jaar is begonnen en hoewel we nog een maandje geduld moeten is het vooruitzicht al rooskleurig. Of toch bordeaux roodkleurig?

2022 wordt mooier met de Samsung S22

De nieuwe Samsung S22 modellen hebben het allemaal. Lees hieronder de geruchten over de specificaties van de nieuwe S22 die we in februari kunnen verwachten.

Weer drie modellen, maar dan anders

De nieuwe S22 serie zal weer in drie modellen worden aangeboden. De standaard S22 die de goedkoopste zal zijn. De S22 Plus met een betere batterij en een groter scherm (soort tussenformaat) en de S22 Ultra. Vooral het laatste model verdient de meeste aandacht. Dit wordt namelijk het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

S22 Ultra / Note

In 2021 kondigde Samsung aan de productie van de Samsung Note te stoppen. Niet zonder reden, want de S22 Ultra zal een mix worden van de S-serie en de Note-serie. Dit durven we te zeggen door het grote, vierkante en hoekige uiterlijk en vooral de ingebouwde S Pen-stylus.

Chip

Met het nieuwe model komt natuurlijk ook een betere chip. De VS zal de Qualcomm Snapdragon 8 Gen. 1 krijgen. Europa en Azië de nieuwe Exynos 2200-chipset. Goed nieuws voor ons, want de Exynos 2200 is in samenwerking met AMD (Advanced Micro Devices) ontwikkeld. De verbeterde chipset heeft invloed op bijna alle aspecten van de S22, bijvoorbeeld:

  • betere en snellere prestaties
  • nog betere schermkwaliteiten
  • betere ondersteuning van de camera

Betere prestaties komen bijvoorbeeld tot uiting in games met ray tracing, waarbij het licht tijdens beweging natuurlijk meebeweegt en schaduwen natuurlijk worden gegenereerd. Ook zal het scherm er nog beter uit komen te zien door betere regulering van de 120Hz verversingssnelheid. De camera’s zijn wat betreft lenzen en sensoren niet veel verbeterd, maar de ondersteunde software wel. Zo kun je ondanks dezelfde hardware wel betere foto’s maken!

Over chips gesproken: als je niet aan een BKR-registratie vast wil zitten, kun je het hele toestel in één keer afbetalen en een (goedkoop) sim only abonnement nemen. Wist je trouwens dat sim only abonnementen ook gewoon 5G kunnen ondersteunen?

Kleuren

Met de nieuwe modellen komen ook nieuwe kleuren. Samsung heeft gekozen voor veel matte en vooral moderne, donkere kleuren. Zo doen donkergroen, zwart en ook bordeauxrood hun intrede. De lichtere kleuren zijn roségoud en Turkish roze. Voor ieder wat wils!

Oplader

Samsung zegt dat de batterij ondersteuning zal bieden aan 45W bedraad opladen. Dat is vergeleken met de huidige 15W een aanzienlijke upgrade. Ook zeggen ze milieubewust te zijn en geen oplader bij te leveren, omdat de meesten een oplader thuis hebben. Deze marketingtruc is wel iets te ver gegaan, want hoewel het klopt dat de meesten een oplader thuis hebben, hebben ze geen 45W oplader, maar juist een 15W.

Conclusie

We zagen bij de nieuwe iPhone 13 en zijn nieuwe chip veel hype. De chip van Samsung leek altijd een beetje achter te blijven, maar dat zal bij de S22 een compleet ander verhaal worden. De zogenaamde ‘zwakte’ van Samsung zal met de nieuwe chipset misschien wel het sterkste aspect van het toestel zijn. Binnenkort meer over de S22!