Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alles wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy S22 serie

De Samsung S22 komt eraan. Hoog tijd dus om deze splinternieuwe Samsung-serie onder de loep te nemen. We vertellen je wat we weten over S22.

Alles wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy S22 serie

Helder beeldscherm

De S22 Plus lijkt qua ontwerp veel op zijn voorganger. Er zijn ook kleine verschillen. ~o is het scherm bijvoorbeeld kleiner, waardoor de telefoons beter met een hand te bedienen zijn De schermen zijn de helderste tot nu toe. Ze beschikken over maar liefst 1600 nits. Tot nu toe zagen we maar 1200 nits bij de meeste smartphones. De S22 en de S22 Plus hebben een Amoled beeldscherm. Het beste beeldscherm heeft de S22 Ultra, namelijk een QHD+ beeldscherm. Het beeldscherm heeft een resolutie van 3200 x 1440 pixels.

Camera aan de achterkant

De S22-serie heeft een camera-eiland aan de achterkant. Deze loopt door tot aan de rand van de behuizing. Het Ultra model heeft een 108-megapixel hoofdcamera. De S22 en de S22 Plus krijgen in plaats van 10, 50 megapixel. Foto’s worden daarmee een stuk scherper. De Ultra heeft twee lenzen, een met 3 keer optische zoom en een met 10 keer optische zoom. De selfiecamera van het Ultra mode heeft een resolutie van 40 megapixel. Hiermee kun je de mooiste selfies maken.

Opslagcapaciteit van 1T en werkgeheugen

De S22 Ultra heeft een opslagcapaciteit van 1T, dat is veel opslag voor foto’s en video’s. De foto’s die je op de S22 maakt zijn van hoge kwaliteit, wat ook behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. De mogelijkheid om een MicroSD kaart in te brengen om het geheugen uit te breiden verdwijnt bij deze nieuwe telefoons. De grote hoeveelheid opslag is dus een functionaliteit die zeer welkom is. Het werkgeheugen van de Ultra is 16GB, de kleinere uitvoeringen van het toestel krijgen een werkgeheugen van 8 en 12 GB.

S Pen opbergruimte

De S22 Ultra heeft een leuke nieuwe feature, namelijk een opbergplek voor de S Pen. Kon je met het vorige model de S Pen gebruiken, nu kun je hem ook opbergen in behuizing van je telefoon. De reactiesnelheid van de nieuwe S Pen is ook verbeterd.

Besparing op de batterij

De S22 krijgt een kleinere batterij. Dit betekent dat de batterijen van de nieuwe modellen sneller leeglopen dan die van het vorige model. Het basismodel een batterij van 3590 mAh in plaats van de 3880 mAh zoals de S21. Bij de S22 Ultra blijft de grootte van de batterij met 5000 mAh hetzelfde als bij het vorige model.

Sneller opladen

De S22 krijgt een 45 watt oplader. Hiermee kun je de Plus en Ultra varianten extra snel opladen. Binnen 30 minuten zit de batterij voor 70% vol. Het instapmodel ondersteunt 25W snelladen. Bij de S22 wordt geen adapter meegeleverd en ook geen oordopjes. Dit doet Samsung om het milieu te sparen. Bewaar je oude Samsung oplaadadapter en oordopjes dus goed als je dit nieuwe model aanschaft.

De prijs van de S22

De prijs van de nieuwe Samsung S22 is behoorlijk. De prijs van het instapmodel wordt 849, de prijs van het Plus model 1.049 en dat van de Ultra 1.300. In combinatie met een abonnement betaal je waarschijnlijk minder. Als je besluit een Samsung S22 te kopen, koop dan ook gelijk een Samsung Galaxy S22 hoesje en een screenprotector. De prijs is dusdanig hoog, dat je het risico liever niet wilt nemen dat de telefoon uit je handen valt. De leukste smartphonehoesjes kun je vinden op https://www.smartphonehoesjes.nl.

Verschillende kleuren

De S22 komt op de markt in vier verschillende kleuren. Donkergroen, zwart, wit en roze. De donkergroene variant ziet er erg verfrissend uit. De S22 Plus is in dezelfde kleuren verkrijgbaar als het basismodel. Alle telefoons hebben een glanzende achterkant van glas, waardoor de telefoons luxer aanvoelen dan hun voorgangers.

Verbeterd updatebeleid

Onlangs heeft Samsung in een persbericht een aangekondigd dat het zijn updatebeleid zal verlengen. Ook de verschillende versies smartphones vallen hieronder, ook toestellen die al op de markt zijn. Alle toestellen zullen vijf jaar langs worden voorzien van alle updates. Ook de S22 wordt onderdeel van dit vernieuwde updatebeleid.

Lifestyle
  • Unsplash