Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boete van 15.000 euro en 10 jaar stadionverbod niet uitgesloten voor selfie-makertje

Maar wel een mooie foto.

Depay

Het Nederlands elftal heeft z'n plicht gedaan en de volle punten gepakt tegen Montenegro. Na een matig begin kwam Oranje later in de wedstrijd op stoom, om na 90 minuten met een welverdiende 4 - 0 van het veld te lopen. Grote uitblinker met twee goals: Memphis Depay.

Maar zijn doelpunten waren niet het enige waardoor de nummer 10 de aandacht op zich richtte zaterdagavond. In minuut 89 kwam een ventje het veld op rennen. Eenmaal aangekomen bij Depay, nam de jonge veldbestormer een selfie met zijn held. Memphis nam het sportief op en poseerde met het mannetje, waarna hij hem met een duw weer in de richting van de tribune stuurde.

Selfie

Einde verhaal? Dat valt nog te bezien. Mogelijk krijgt het hele selfie-incident nog een staartje voor de brutale fan. Op dit moment is nog onduidelijk of de stadionregels van PSV worden gehandhaafd, of dat de KNVB de boel afhandelt. Mocht dat eerste het geval zijn - de wedstrijd werd gespeeld in het Philips Stadion - dan hangt het mannetje, uitgaande van de Eindhovense huisregels, mogelijk heel wat boven het hoofd. Een boete van 15.000 euro en een stadionverbod van 10 jaar, om precies te zijn. "Als PSV hierover gaat", aldus een woordvoerder van de club tegen Omroep Brabant, "dan wordt dat maandag met alle betrokken partijen overlegd."

KNVB

Ook de KNVB heeft inmiddels gereageerd op het voorval. De Bond zegt wel in te zien dat het niet om een heel zwaar incident gaat en dat iedereen de grap er wel van inziet. Uit de verklaring van de KNVB: "Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen, jong of oud, het veld oplopen tijdens de wedstrijd. Nu is het één jongen en blijft alles onschuldig, maar het kan onveilige situaties opleveren."

De Voetbalbond gaat zelf ook nog nadenken over het incident en eventuele consequenties: "Daarbij zal zijn leeftijd uiteraard ook meegewogen worden."

Op papier kan de jonge selfiemaker dus een fikse boete opgelegd krijgen, plus een meerjarig stadionverbod. Een prent van vijftien ruggen en een decennium niet meer welkom zijn, lijkt echter onwaarschijnlijk in dit geval. Helemaal na de reacties van zowel de KNVB als van PSV. Maar boete of niet, 4 september 2021 is voor de kleine vlegel sowieso een dag om nooit te vergeten.

Bizar
  • Voetbalzone, Omroep Brabant
  • Pro Shots/Niels Boersema