Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drie smartphones uit 2023 om enthousiast van te worden

Ieder jaar brengt ons weer een hoop nieuwe smartphones. Telkens vinden smartphoneproducenten ook weer manieren om verbeteringen door te voeren aan de toestellen, waardoor elke nieuwe editie toch weer interessant en begeerlijk is. Maar wat zijn nu de smartphones waar we echt enthousiast van worden? We bespreken drie smartphones die dit jaar uitkomen of al uitgekomen zijn waar we echt een beetje bij gaan watertanden.

Smartphone

iPhone 15 

De iPhone 15 is de nieuwste iPhone die in september van 2023 gepresenteerd wordt. Hij is het wachten waard voor de liefhebbers. Niet alleen omdat het een nieuwe iPhone is, maar ook omdat Apple flink in verbeteringen geïnvesteerd heeft. Om te beginnen heeft de iPhone 15 onder de motorkap een krachtigere en zuinigere processor dan zijn voorganger, te weten de A16 Bionic-chip. De accucapaciteit is maar liefst 18 procent groter dan die van de iPhone 14 en in plaats van een 12 MP hoofdcamera telt de hoofdcamera van de iPhone 15 nu 48 megapixels. Interessant is dat voor het eerst er geen Lightning-poort, maar een usb-c poort op de iPhone zit. Dat betekent dat je een nieuw kabeltje nodig hebt voor je oude oplader, want een nieuwe oplader krijg je er niet bij. Het prijskaartje is desalniettemin fors, maar daar krijg je wel een oerdegelijke high-end smartphone van Apple voor.

Samsung Galaxy Z Fold 5 

De Samsung Galaxy Z Fold 5 komt in augustus uit en is een van de nieuwe foldables van Samsung: een vouwbare smartphone dus. En wel een die de combinatie biedt van een ‘gewone’ smartphone met een smal 6,2 inch scherm en een mini-tabet met een bijna vierkant scherm van 7,6 inch wanneer je hem openklapt. Dit geheel is voorzien van topklasse hardware met de beste smartphone-processor van het moment en een hoop intern geheugen (12 GB) voor een supersoepele gebruikservaring. De camera’s presteren zoals het Samsung betaamd naar behoren, hoewel het niet de absolute top is en de OLED-schermen zijn prachtig. Dankzij het vernieuwde scharnier heeft het toestel dichtgeklapt een naadloze sluiting, waardoor er minder stofophoping tussen de helften ontstaat. Een uitstekende optie voor zij die hun tablet in de zak willen kunnen meenemen.

Samsung Galaxy S23 Ultra 

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het vlaggenschip van de in februari uitgekomen S23-serie. Het is een bijzonder luxe toestel dat topprestaties levert. Je moet wel van een groot scherm houden, want het prachtige AMOLED-scherm is 6,8 inch. Ook in lastige lichtomstandigheden is het scherm nog uitstekend af te lezen. Net als de Fold 5 heeft de S23 Ultra de Snapdragon 8 Gen 2-chip onder de motorkap, ondersteund door een enorme 5.000 mAh accu. De hoofdcamera van de S23 Ultra telt maar liefst 200 megapixels en wordt ondersteund door zoomlenzen. Ook heeft dit toestel een geïntegreerde stylus met oplaadbare batterij waarmee je het scherm kunt bedienen, maar die je ook als afstandsbediening kunt gebruiken voor het maken van foto’s of bij PowerPointpresentaties.

Het gaat hier om drie absolute high-end toestellen die garant staan voor kwaliteit en prestaties, en daar hangt natuurlijk een navenant prijskaartje aan. Als je iets wilt wat écht goed is, moet je daar immers ook voor betalen. Gelukkig is er altijd de optie van het combineren van je nieuwe smartphone met een telefoonabonnement, zodat je de aanschafkosten van de telefoon kunt spreiden middels je abonnementskosten. Houd er rekening mee dat dit je wel een registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) oplevert.

Dus wil jij de nieuwste iPhone 15, Samsung Galaxy Z Fold 5 of Samsung Galaxy S23 Ultra? Dan kun je 'm in één keer kopen of combineren met een abonnement bij één van de providers. Wij hebben in ieder geval even voor je op een rijtje gezet wat de nieuwste toppers zullen zijn dit jaar. Nu is de keuze verder aan jou.