doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De beste gadgets van dit moment

Elk jaar komt er een flinke aan kersverse gadgets uit. Waar sommige gadgets razendsnel weer in de vergetelheid raken, bereiken andere een massapubliek. We zetten per categorie de beste gadgets van dit moment op een rij.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De beste gadgets van dit moment 

Smartphones

Het zal geen verrassing zijn dat de smartphone de meest populaire gadget van het moment is. Een smartphone wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan alleen berichten sturen en bellen en vervangt daarmee ook veel andere gadgets. De meeste smartphones maken een navigatiesysteem en fotocamera bijvoorbeeld nagenoeg overbodig. Laatstgenoemde zal alleen nog nodig zijn als je hele professionele foto’s wit maken.

De beste smartphones van dit moment zijn de iPhone 12 Pro en de Galaxy S20 Ultra, de paradepaardjes van techgiganten Apple en Samsung. Beide telefoons zijn ongelooflijk krachtig en hebben een steengoede camera. Het is lastig om een van deze twee als absolute winnaar aan te wijzen, want ze doen eigenlijk niet voor elkaar onder. Het is uiteindelijk ook maar net welk besturingssysteem je het fijnst vindt. Er zijn zowel fanatieke iOS- als Android-aanhangers.

Toegegeven: aan bovenstaande telefoons hangt wel een gigantisch prijskaartje. Kan of wil jij niet zo’n enorm hoog bedrag neerleggen? Betaalbare smartphones zitten de afgelopen jaren stevig in de lift. Hoewel je natuurlijk enigszins moet inleveren op de laatste toeters en bellen, presteren de exemplaren waar je minder diep voor in de buidel hoeft te tasten prima. Goedkopere telefoons kunnen tegenwoordig ook prima ‘zwaarder’ entertainment aan. Voor veel mensen zal het verschil nauwelijks merkbaar zijn.

Moet jij je abonnement verlengen, maar ben je nog steeds blij met het huidige model van je smartphone? Dan kun je een Sim Only-abonnement overwegen. Je bespaart dan enorm op abonnementskosten. Op sites als ikvergelijkonline.nl kun je zien welke Sim Only-abonnement het best bij jouw gebruik past.

Spelcomputers

Gamers keken reikhalzend uit naar afgelopen november. In die maand werden namelijk de PlayStation 5 en de Xbox Series X gelanceerd. Het was maar liefst zeven jaar geleden dat hun voorgangers, de PlayStation 4 en de Xbox One, op de markt kwamen. Het was dus de hoogste tijd voor nieuwe varianten van de geliefde spelcomputers. Maar welke van de twee is nu het beste? Net als bij de nieuwste iPhone en Samsung Galaxy is er eigenlijk geen slechte keuze en hangt het er voor een groot deel vanaf waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verstokte fans zullen zonder twee keer te kijken voor de opvolger van hun huidige spelcomputer kiezen. Er zit geen prijsverschil tussen de twee spelcomputers, dus dat hoeft niet mee te wegen in de keuze. De Xbox Series X is iets krachtiger, terwijl de PlayStation 5 weer sneller is.

Smart home gadgets

Waar een slim huis nog niet gek lang geleden als verre toekomstmuziek klonk, dringen smart home gadgets inmiddels tot menig huishouden door. Allereerst lijken steeds meer mensen de voice assistant (of smart speaker) te omarmen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Siri of Alexa. De verwachting is dat dit in 2021 alleen nog maar geliefder gaat worden. Maar ook van andere apparaten zien we steeds meer slimme versies terug, zoals een slimme koelkast, deurbel of babyfoon. En niet alleen consumenten maken gretig gebruik van slimme apparaten. Zo zet de overheid slimme verkeerscamera’s in, die appende bestuurders op de gevoelige plaat leggen. De bestuurders kunnen zo eenvoudig worden beboet.

Smartwatches

De een vindt een smartwatch onnodig, de ander wil nooit meer zonder. Het kan hoe dan ook een handige gadget zijn. De Apple Watch Series 6 en de Samsung Galaxy Watch zijn de beste smartwatches van dit moment. Let wel op: smartwatches van Apple zijn gemaakt voor iPhone-gebruikers. Heb je geen iPhone, dan is het niet aan te raden om een Apple-horloge te kopen. Ben je een fanatieke sporter? Dan is de Samsung Galaxy Watch Active 2 uitermate geschikt voor jou. De focus van deze smartwatch ligt namelijk sterk op beweging.

Laptops

Hoewel smartphones en tablet steeds krachtiger worden en zich goed lenen voor allerhande activiteiten, blijft een laptop in ieder geval onmisbaar om te werken. Voor Windows-liefhebbers is de Dell XPS 15 een van de beste laptops op de markt. Voor Apple-fans is de MacBook Pro uit 2019 nog steeds de beste keuze, al is de nieuwste MacBook Air ook een aanrader.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws