doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Opletten: Appen in de auto wordt een dure grap door slimme verkeerscamera

Even Google Maps checken of een snel appje sturen terwijl je achter het stuur zit? Dan moet je tegenwoordig een fikse boete betalen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Opletten: Appen in de auto wordt een dure grap door slimme verkeerscamera

Ze hangen er al een tijdje, maar vanaf vandaag gaan ze daadwerkelijk gebruikt worden: de nieuwe slimmer verkeerscamera’s. Deze appflitsers kunnen met gemak zien of jij een telefoon in de hand hebt tijdens het rijden. Word je gespot? Dan krijg je een boete van 240 euro in de brievenbus.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Iedereen die langsrijdt wordt op de foto gezet, maar daarbij wordt wel op je privacy gelet. Gezichten zijn niet te zien, maar de handen van de bestuurder en het kenteken van de auto komen wel in beeld. Het maakt niet uit of het dag is of nacht, regen of zonneschijn, want de camera’s werken altijd.

Experiment

Nederland is het eerste Europese land dat de camera’s introduceert. Ze werden eerder al getest en daaruit bleek dat er heel wat overtreders rondrijden. Twee camera’s zetten in één dag vierhonderd appende bestuurders op de foto. Ben jij misschien één van die overtreders? Dan moet je vanaf vandaag beter oppassen

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws