Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kuikens in plaats van smartphones in Indonesië

BANDUNG (ANP/DPA) - De autoriteiten van de Indonesische stad Bandung geven 2000 kuikens weg aan scholieren om ze zo van hun mobiele telefoon weg te houden. Volgens lokale media vrijdag gaf burgemeester Oded Danial het startsein voor de campagne.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De eerste dieren zaten in kleine kooien toen ze werden overhandigd, met daarop een bordje met de tekst "Pas goed op mij". De burgemeester zei tegen de krant Kompas dat het er ook om gaat de kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel te geven. "Ons doel is niet alleen om de kinderen van hun mobiele telefoon weg te krijgen. Ze moeten ook leren om van dieren te houden en verantwoordelijkheid te dragen." De leerlingen moeten de kuikens 's morgens voor ze naar school gaan en 's avonds voeden. "Ze moeten discipline zien te krijgen", aldus de burgemeester.

In Indonesië brengen schoolkinderen volgens een recent gepubliceerde studie gemiddeld drie uur per dag door op internet. Tien procent zit zelfs tien uur per dag op internet. Bandung op het eiland Java telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners.