Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bloody Mary loopt tegen de lamp

Twee jaar was ze voortvluchtig, maar vorige week kwam er een eind aan haar jachtige bestaan: de Italiaanse godmother Maria Licciardi – ook bekend als ‘Kleintje’ en ‘Bloody Mary’ – is gearresteerd op het vliegveld van Rome. Wie is de vrouw met de vele bijnamen?

Bloody Mary loopt tegen de lamp

Sinds de dood van haar broer Gennaro ‘De Aap’ Licciardi – in 1994 in een cel –wordt Maria gezien als de leider van een belangrijke Camorra-clan in Napels. De nu 70-jarige godmother hield zich de afgelopen decennia bezig met het afpersen van de lokale middenstand, drugshandel en omkoping. Ook zou ze volgens de Italiaanse justitie een belangrijke rol hebben gespeeld in de Napolitaanse maffia-oorlog tussen verschillende clans. Hierbij vielen tientallen doden. De allerlelijkste pagina op haar criminele cv: ze introduceerde prostitutie bij de Camorra, die daar voorheen verre van bleef. Haar clan kocht (veelal minderjarige) meisjes van de Albanese maffia voor 2000 euro per stuk. Hen werd een werkende toekomst beloofd, maar ze werden in de prostitutie gedwongen. De meisjes werd drugs gevoerd om ze afhankelijk te maken. Volgens sommige bronnen werden ze vermoord als ze te oud werden voor prostitutie.

‘La Madrina’ zat vast tussen 2001 en 2009. Hierna wist ze tien jaar buiten de radar van de politie te blijven. Tot ze in 2019 op een opsporingslijst werd geplaatst, waarna ze onderdook. Vorige week werd ‘Kleintje’ door de carabinieri aangehouden op het Romeinse vliegveld Ciampino nadat ze haar tassen had ingecheckt. Ze was van plan haar dochter te bezoeken in Malaga.