Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drama in Italië: tienerzoon (17) slacht vader, moeder en broertje af na verjaardag

Italië is in shock nadat een 17-jarige jongen in Paderno Dugnano, ten noorden van Milaan, zijn eigen ouders en broertje vermoordde na een verjaardagsfeest.

tienerzoon

Afgelopen zaterdag vierde het gezin nog de verjaardag van de vader, een Italiaanse bouwondernemer. Maar toen de tienerzoon die nacht de politie belde, werd al snel duidelijk dat er zich een drama had afgespeeld in het huis waar de gezinsleden - tienerzoon (17), zoon (12), moeder (48) en vader (51) - alle vier wonen.

In het telefoongesprek met de politie vertelde de 17-jarige Italiaan dat zijn vader zijn moeder en broertje met een mes om het leven had gebracht. Daarna zou hij het mes hebben afgepakt en zijn eigen vader hebben doodgestoken. Niet veel later troffen agenten de drie afgeslachte familieleden aan in de slaapkamer van het jongste kind.

Bekentenis

De tiener zette zichzelf dus in eerste instantie neer als een slachtoffer, die zijn eigen vader had uitgeschakeld om zelf niet vermoord te worden. In het verhoor werd echter al snel duidelijk dat zijn verhaal niet klopte, zo schrijven meerdere Italiaanse media.

En dag na het drama zou de 17-jarige zoon hebben toegegeven dat hij degene is die niet alleen zijn vader, maar ook zijn moeder en jongere broertje heeft doodgestoken met een keukenmes.

Na onderzoek is vastgesteld dat de jongen eerst zijn broertje om het leven bracht, daarna zijn moeder en tot slot de vader van het gezin. Het keukenmes werd later onder een auto in de buurt van de woning gevonden.

Over een motief is niks bekend. Naar verluidt was het een ogenschijnlijk gelukkig gezin, waarmee eigenlijk nooit iets vreemds aan de hand was. De vader was aannemer, de moeder had een eigen lingeriezaak. Over de vermeende dader, de tienerzoon van 17, wordt gezegd dat hij een normale jongen was. Iemand die van sport hield, goed op school was en een 'rustig' karakter had.

Misdaad
  • de Telegraaf, HLN
  • © Gaeta.it