Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moeder ‘containerbaby’ heeft nog zes kinderen

De moeder van de baby die in 2014 in een container in Slotermeer werd gevonden blijkt nog zes kinderen te hebben. Dat vertelde zij dinsdag bij de eerste, voorbereidende zitting.

Moeder ‘containerbaby’ heeft nog zes kinderen

De moeder van de Amsterdamse containerbaby is een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats afkomstig uit Madagaskar. Ze is aangehouden in Duitsland, nadat de Amsterdamse politie haar op het spoor kwam via een vingerafdruk. Deze afdruk was aangetroffen op de tas waarin de baby was achtergelaten.

Tegen de politie heeft ze verschillende verklaringen gegeven. Zo heeft ze onder andere gezegd dat ze het kind zelf in de container zou hebben gestopt, maar tijdens een ander verhoor vertelde ze dat ene Kaba, de vader van het kind, dat tegen haar wil gedaan zou hebben.

Keba zou haar hebben verdoofd en daarna zou hij er met het kind vandoor zijn gegaan. Later zou iemand haar een foto van een grafje hebben laten zien, als bewijs dat het kind overleden zou zijn.

Adoptie

Inmiddels is het bijna zeven jaar dat de baby werd gevonden. Het meisje werd in oktober 2014 rond 04.15 uur in een container in het Amsterdamse Slotermeer aangetroffen. Een getuige had de hulpdiensten gewaarschuwd na het horen van huilgeluiden. Na de vondst werd het kind ondergebracht bij een pleeggezin. Inmiddels is ze geadopteerd.

Nieuws
  • Pro Shots