doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ouders van baby in container gevonden - beiden minderjarig

De ouders van het de pasgeboren baby die afgelopen weekend in een container aan de Meernhof in Amsterdam werd gevonden, zijn terecht. Het gaat om twee 17-jarigen. Er is ook nog een derde verdachte aangehouden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ouders van baby in container gevonden - beiden minderjarig

Het OM in Amsterdam heeft bekendgemaakt dat de ouders van de baby gevonden zijn. De twee 17-jarigen worden verdacht van poging tot kindermoord. Ook de moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd door de politie aangehouden. Zij werd donderdag door de officier van justitie heengezonden. Of zij een rol speelde bij het incident, wordt nog onderzocht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De ouders zijn vandaag aan de kinderrechter-commissaris voorgeleid. Achteraf werd hun voorlopige hechtenis meteen geschorst, wat betekent dat ze direct daarna de straat op mochten. Wel blijven ze verdacht. Het Openbaar Ministerie wil verder weinig informatie over het tweetal kwijt, aangezien het om twee minderjarigen gaat.

De baby zelf, die gewikkeld in een Jumbo-boodschappentas in een container was geworpen, werd direct na de vondst overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is ze daaruit ontslagen en op een onbekende locatie ondergebracht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws