Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee jaar cel en tbs voor kindermishandelaar die bijtende vloeistof over kind heen gooide

Elyomar P. is zojuist door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot twee jaar cel plus tbs met voorwaarden. De Hagenaar is schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn stiefdochtertje, die hij sloeg, schopte en overgoot met een bijtende vloeistof.

Kindermishandelaar

Die mishandelingen vonden plaats tussen 2013 en 2015. De stiefdochter was toen pas 2 jaar oud. Door het laatste incident met de bijtende vloeistof gingen de alarmbellen af bij de zorginstanties en politie, waardoor P. uiteindelijk enkele weken terug voor het eerst voor de rechtbank moest verschijnen.

Het slachtoffer zelf heeft destijds een verklaring afgelegd over de vreselijke mishandeling. Volgens haar moest ze haar ogen dicht doen met de boodschap dat het pijn ging doen. Vervolgens kreeg ze de bijtende vloeistof - mogelijk bleek - over zich heen gegoten. In de douche werd ze tot slot onder kokend heet water gezet en geslagen met de de douchekop. Vreselijke gebeurtenissen die leidden tot ernstige brandwonden in het gezicht van het jonge meisje.

Veel meer mishandelingen

Eenmaal in het ziekenhuis ontdekten artsen sporen van oudere verwondingen. Ribben die al eerder gebroken waren geweest, een gebroken pols. "Bijzonder laf en weerzinwekkend", aldus het OM. En ook nog eens "tegen een weerloos kind". Betrokken hulpverleners verklaarden bovendien nog nooit zo'n getraumatiseerd kind te hebben gezien.

Zelf zegt Elyomar P. onschuldig te zijn. Zijn advocate gaf eerder al aan dat de letsels net zo goed door ongelukken veroorzaakt zouden kunnen zijn. Of de moeder in kwestie zou ze toegebracht kunnen hebben.

Celstraf plus tbs

Maar daar gaat de rechtbank niet in mee. P. is schuldig bevonden aan kindermishandeling, plus het mishandelen van de moeder van het meisje en het bedreigen van een andere ex-vriendin. Er wacht hem twee jaar cel plus tbs met voorwaarden.

Dat laatste is hem opgelegd vanwege een bipolaire stoornis en manische depressiviteit. Toch geldt de tbs alleen voor de mishandeling van de moeder van het meisje en de bedreigingen, niet voor het mishandelen van zijn stiefdochter. De rechtbank acht het niet bewezen dat P. ten tijde van de kindermishandeling ook aan deze stoornissen leed.

Misschien ook voor jou:
Waarom de penoze zich zo thuisvoelt aan de Spaanse kust
Misdaad
  • Voorburgs Dagblad, Telegraaf
  • Pro Shots/MaRicMedia