Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevluchte tbs'er Mouloud M. in de boeien geslagen in Tsjechië

Zo'n drie weken geleden ging M. ervandoor. Vandaag is de tbs'er eindelijk in zijn kraag gevat.

Tbs'er

Zojuist is duidelijk geworden dat de 33-jarige Mouloud M. is opgepakt. Hij werd tijdens een politiecontrole in Kadan, een stad in het noord-westen van Tsjechië, aangehouden. Naar verwachting wordt de gezochte tbs'er snel aan Nederland overgeleverd worden.

Tbs'er

Mouloud verbleef in de Groningse Van Mesdag-kliniek, een psychiatrisch ziekenhuis. De Enschedeër werd voor zijn arrestatie voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos, een parkje in de omgeving van de kliniek. Hij ontsnapte tijdens begeleid verlof.

De politie maakte een week na zijn verdwijning bekend op zoek te zijn naar M. Volgens de autoriteiten had Mouloud M. dringend medicijnen nodig 'in verband met psychotisch gedrag'.

Na twee weken had nog steeds niemand een idee waar M. zich bevond. Vandaar dat Opsporing Verzocht extra aandacht besteedde aan de gevluchte tbs'er. In de uitzending werd meer beeldmateriaal getoond, maar tot de gouden tip leidde de uitzending niet.

Nu, drie weken na zijn ontsnapping, is M. alsnog gepakt. In Tsjechië, welteverstaan. Bijzonder, aangezien hij geen telefoon of geld bij zich had.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • Politie