Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaten willen vrijspraak voor verdachten liquidatie Derk Wiersum

Vorige week werd er levenslang geëist tegen de verdachten in de zaak Wiersum. Gerald en Machteld Roethof vinden echter dat er te weinig bewijs is om hun cliënt te veroordelen.

Advocaten willen vrijspraak voor verdachten liquidatie Derk Wiersum

Advocaten Gerald en Machteld Roethof verdedigen de 32-jarige Moreno B., die verdacht wordt van de moord op Derk Wiersum, voorheen de advocaat van Nabil B. Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten voor zijn woning. Er wordt aangenomen dat de advocaat geliquideerd is vanwege zijn rol in het Marengo-proces, maar volgens de twee raadslieden Roethof zijn er ook andere motieven te bedenken voor de moord die ‘niet zomaar terzijde kunnen worden geschoven.’

Gerald Roethof benadrukte bijvoorbeeld het feit dat Wiersum in het bezit was van een duur Rolex-horloge. De afgelopen jaren zijn er al meerdere bekende personen zoals René van der Gijp en Eran Zahavi overvallen nadat ze in het openbaar of op social media met een Rolex om de arm te zien waren. Volgens de advocaat van Moreno B. zou de moord in feite een uit de hand gelopen diefstal van Wiersum zijn horloge kunnen zijn.

Signalement

Naast de alternatieve verklaring voor het motief voor de moord, wijzen de advocaten van Moreno B. en Giërmo B. op de gebrekkige verklaring van de getuigen. Het signalement dat zij gaven van de schutter komt niet overeen met dat van de twee verdachten.

Tegenover de verklaringen van de advocaten staat een grote hoeveelheid bewijsmateriaal dat richting de twee verdachten wijst. De aanklagers hebben camerabeelden, telecomdata, afgeluisterde gesprekken en dna-sporen die Moreno en Giërmo B. in verband brengen met de moord.

Misdaad
  • gelderlander.nl, telegraaf.nl
  • Pro Shots