doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Krijg nou tieten!

Uit de editie van 17 juni 2020: In de krochten van internet kom je soms de gekste dingen tegen. Zoals Dennis Bergkamp, Marco van Basten en Frenkie de Jong met borsten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ac28d85ff8 img{#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ac28d85ff8 img{#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ac28d85ff8 img{#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614ac28d85ff8 img{#fig-614ac28d85ff8 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Krijg nou tieten!

Het is even wennen, Zlatan Ibrahimovic met een flinke bos hout voor de deur.

Als hij ze zelf had mogen tekenen, had hij zichzelf ongetwijfeld nog minimaal twee cupmaten groter gegund, maar ook aan de voorgevel waarmee hij nu gezegend is, kunnen aardig wat vrouwen een puntje zuigen. Hetzelfde geldt voor Wayne Rooney. Zijn borsten zijn zo groot dat ze in de supermarkt zomaar verward kunnen worden met meloenen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Een middagje grasduinen op het Engelstalige Twitter-account Footballers with Tits levert nog veel meer fascinerende afbeeldingen op. Van alle getekende voetballers heeft Liverpool-speler Mohamed Salah misschien wel het minst geluk gehad. Zelfs kijkend door een vergrootglas moet je moeite doen zijn rondingen te vinden. Wie de website www.footballerswithtits.com bezoekt, komt ook zelfs heuse mokken tegen met daarop een afbeelding van een voetballer naar keuze met borsten, te koop voor een bedrag van 15,14 dollar. Moet je je voorstellen dat je tijdens het thee drinken van dichtbij wordt aangestaard door Pep Guardiola die met beide handen zijn kwarktassen vasthoudt.

Grote of kleine borsten

De man achter deze bijzondere vorm van kunst is Antony Armstrong (31) uit Croydon, een stadje net onder Londen. Voordat hij in de wereld belandt van koplampen, bulten en melkbussen, werkt hij op het hoofdkantoor van een grote detailhandelaar in het Verenigd Koninkrijk. Hij vindt het de saaiste baan ter wereld. Zo saai dat hij in een lange en diepe depressie raakt en besluit het roer om te gooien. Hij wil voortaan iets creatiefs doen en begint allerlei beroemdheden te tekenen.

Voor de gein maakt hij een afbeelding van Louis Theroux en voorziet hem van flinke zuignappen. Wanneer de Britse documentairemaker al twitterend de illustratie van hemzelf onder ogen krijgt en hem besluit te retweeten, stijgt de verkoop van de bijbehorende mokken en T-shirts explosief. Ketsjing, denkt Antony, kassa!!

En hij besluit voortaan meer mannelijke beroemdheden te voorzien van zogenoemde umlauts.

“Als groot fan van Arsenal waren de eerste voetballers die ik tekende Mesut Özil en Pierre-Emerick Aubameyang,” zegt hij. “Het resultaat was verschrikkelijk lelijk. Ik kan helemaal niet tekenen, maar dat maakte het des te grappiger. Vanaf dat moment was Footballers with Tits geboren.”

Sindsdien heeft Antony een baan die we gerust een droombaan kunnen noemen. Hij werkt vanuit huis met zijn voeten op de bank. Daar, terwijl hij Netflix aan het kijken is, begint hij altijd aan zijn werk met meteen de moeilijkste taak. Bepalen hoe groot de voorgevel moet worden.

“Als ik aan een nieuwe afbeelding begin, heb ik al snel in gedachten hoe groot de borsten moeten worden. Over het algemeen probeer ik zo realistisch mogelijk te zijn. Mijn vrouw zegt dat ik het talent heb om de tieten correct af te stemmen op de speler.”

Bergkamps handzame tepels

In de loop der jaren tekende Antony een paar honderd bekende voetballers met zandzakken. Talloze spelers uit onder meer de Premier League, de Bundesliga, de Serie A en de Ligue 1 kwamen al aan de beurt. Zelfs voetballers die al jaren geleden gestopt zijn, zoals Diego Maradona, David Beckham en Ronaldinho, kunnen online een mok van zichzelf bestellen waarop ze voorzien zijn van grote of kleine liefdesballonnen. Onder alle voetballers die hij getekend heeft, bevinden zich ook vier Nederlanders.

“Dennis Bergkamp lijkt me een nette en opgeruimde man, dus gaf ik hem kleine en handzame tepels,” zegt hij. “De foto’s die ik van Marco van Basten bekeek, kwamen allemaal uit de jaren tachtig, dus ging ik voor een retro paar tieten met het puntige van de jaren zeventig en de rondingen van de jaren negentig. Memphis Depay is een jonge jongen, die er goed uitziet. Die moest dus wel een brutaal paar borsten hebben, nietwaar? Frenkie de Jong is niet zo fors en ik vrees dat hij met joekels van borsten zou omvallen.” Boven aan zijn to do-lijstje van Nederlandse voetballers staat Georginio Wijnaldum. “Hij is zo’n werkpaard, dat zou interessante tieten moeten opleveren.”

Wat de buitenlanders betreft, springen onder meer Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic in het oog. “Messi heeft een heel gewoon lichaam voor een voetballer, dus heb ik hem een klassiek paar gegeven. Zlatan heeft grote borsten, voor het geval hij ze ooit zag en me wilde komen opzoeken als ze niet groot genoeg zouden zijn.”

Op Twitter heeft het account van Footballers with Tits tienduizenden volgers. Regelmatig ontvangt Anthony, zegt hij, via sociale media, e-mail of WhatsApp een reactie van voetballers die een mok van zichzelf hebben gekocht.

“Robert Green, de Engels oud-keeper van onder meer West Ham United, bestelde om zijn pensioen te vieren zijn eigen mok. Ik geloofde niet dat hij het echt was, dus heb ik hem via WhatsApp een bericht gestuurd. Toen stuurde hij me als bewijs een foto terug waarop hij samen met zijn mok te zien was. Er zijn ook makelaars en spelersvrouwen geweest die me gevraagd hebben een mok te laten maken. Laatst stuurde een vriendin van een bekende voetballer me een foto toe van haar vriend die uit zijn eigen tietenmok dronk. Toen kon ik een kleine glimlach niet onderdrukken.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws