Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

N**ken voor een wedstrijd? Gewoon doen!

Uit Panorama nr. 5, 1989: ‘Ook topscorer thuis?’

WVT

Vroeger stelden wij ook al goede vragen, bijvoorbeeld deze: is de tijger van de grasmat ook een beest in bed? Voor dat antwoord richtten wij ons tot bekende voetballers die eind jaren tachtig nogal gewild waren bij de vrouwen, zoals John de Wolf die destijds bij FC Groningen speelde en Piet Keur, topscorer van FC Twente.

Piet maakte van zijn hart geen moordkuil en liet alleen maar puur goud uit zijn mond ontsnappen, terwijl onze verslaggever van toen, Gideon van Aartsen, zijn vingers blauw schreef. Piet, lachend: “Of ik monogaam ben? Natúúrlijk!” Hij was in die tijd samen met ene Mirella, de dame hier op de foto, die volgens Piet een heel mooi figuur had, ‘vooral in badpak’. Over seks was hij heel open: “Ik weet dat er heel wat sportmensen zijn die voor een wedstrijd niet willen neuken, al dan niet op last van hun trainer of coach. Ik weet ook dat er een heleboel zijn die precies de tegenovergestelde theorie aanhangen. Wat mijzelf betreft: als er íéts is waar ik een hekel aan heb, is ’t wel dat anderen zich met mijn seksleven gaan bemoeien. Theo Vonk (de trainer van FC Twente destijds, red.) heeft mij nog nooit een neukverbod opgelegd. Volgens mij zou ie zelf in de lach schieten als hij het toch probeerde.”

Over zijn ‘meest wilde wippartij’ wilde hij ook wel het een en ander kwijt: “Dat was op een oud bankstel in een tot discotheek omgebouwde kelder onder het huis van een schatrijke miljonair. Daar was ook een sauna bij. Ik was er met een paar vrienden, allemaal uit het arbeidersmilieu, met wie ik wel vaker high-societytuinfeesten afstruinde, omdat we zo goed bij de dochters van die dure dames en heren lagen. In alle hoeken van de kelder lagen er een paar te ‘sporten’. Een van die grieten was helemaal geflipt, een echte stoephoer. Hou me ten goede, ik heb werkelijk niks gedaan. Maar wat ik toen in die sauna met die meiden zag gebeuren... dat was echt niet normaal. Terwijl allerlei mensen op de deur van de sauna bonkten met ‘komt er nog wat van!’ riepen wij: We zijn ’m heet aan het maken, we zijn ’m heet aan het maken!”

Piet stond eigenlijk overal wel open voor, al stond een triootje niet bovenaan zijn verlanglijstje: “Laatst las ik in Playboy dat een trio een van de meest voorkomende mannendromen is. Maar het stelt in werkelijkheid niks voor, stond er geschreven. De een stoot zijn kop aan een knie, de ander ligt erbij voor Jan Lul. Met je ene pik kan je maar één vrouw tegelijk bevredigen, dat soort dingen. Als ik dat lees, lig ik in een coma van het lachen en denk: ja, verdomd, het is zo!”

Mooie tijd was dat, voetballers die niet gehinderd door enige vorm van mediatraining nog eens een smeuïge anekdote uit hun mouw schudden. Kom daar nu nog eens om!