Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opmerkelijk: vrouw noemt haar drie kinderen Metallica, Slayer en Pantera

Drie keer raden welk genre ze door haar autospeakers knalt...

Bizarre namen

Een naam kiezen voor je koter is lastig. 'Marco?' Nee, ik kende vroeger een Marco en dat was echt een bokkenlul. 'Jaques dan? Alsjeblieft niet, mijn leraar Duits (...)' en zo voorts, en zo voorts. Toch hoeven sommige mensen er niet zo lang over na te denken. Zo ook een vrouw uit Nieuw-Zeeland.

'Het is niet makkelijk drie van de zwaarste bands ter wereld op te voeden'

Haar telgjes gaan door het leven als Metallica, Slayer en Pantera. Inderdaad ja, precies zoals de beroemde heavy metal bands. Een opmerkelijk feit dat werd ontdekt door journalist en film- en documentairemaker David Farrier. De moeder in kwestie had hem zelfs gezegd dat het "niet makkelijk is om drie van de zwaarste bands ter wereld op te voeden", aldus een tweet waarin Farrier zijn ontdekking met de wereld deelde.

Toch was de journalist in eerste instantie wel wat achterdochtig. Metallica bleek namelijk nog een tweede naam te dragen: 'And Justice for All', naar het vierde studioalbum van de vierkoppige metal-formatie. Navraag bij de juist autoriteit leerde hem echter dat het wel degelijk kan. Baby's mogen in Nieuw-Zeeland principe naar bands en albums vernoemd worden, zolang de naam "niet als aanstootgevend beschouwd kan worden, of een officiële rang of titel is".

Nederland

In Nederland gelden er wat dat betreft ook wat regels. Zo zijn scheldwoorden en bespottelijke namen uitgesloten. Net als je kind een achternaam als voornaam geven, tenzij dat dan ook weer een bestaande voornaam is, zoals 'Roos'. Daarbuiten ben je redelijk vrij om te kiezen, zolang het "niet ongepast" is. Helaas is die omschrijving nogal arbitrair, met name omdat de ambtenaar van de burgerlijke stand die afweging maakt. Het is dus maar net wie je voor je hebt.

Misschien ook voor jou:
Tiger King Joe Exotic lanceert eigen datingwedstrijd
Bizar
  • David Farrier, Blabbermouth
  • Pixabay