Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Familie vindt lichaamsdelen in via veiling gekochte koffers

De politie sluit niet uit dat het om meerdere slachtoffers gaat.

Koffers

Een koffer vol ledematen. Het is niet bepaald waar je op hoopt wanneer je 'blind' een aantal koffers op de kop tikt via een veiling. Toch is het precies wat een Nieuw-Zeelandse familie is overkomen, schrijft de NOS.

Blind gekocht

In Auckland zijn de lokale autoriteiten dan ook direct een onderzoek gestart. De lichaamsdelen werden aangetroffen in een aantal koffers, die de familie had gekocht zonder te weten wat er precies in zat - ze hadden het hoogste bod gedaan op de inhoud van een opslagbox.

Die boxen worden doorgaans gehuurd door mensen die ze gebruiken om tijdelijk wat spullen in op te slaan. Betaalt de huurder z'n huur niet op tijd, dan wordt de inhoud geveild. Koopjesjagers kunnen bieden, maar weten vaak niet of zo'n unit vol parels zit, of juist tot de nok gevuld is met troep. Dit principe kent u wellicht van programma's als Storage Wars.

Ook in dit geval kwam de 'winnende' partij er pas later achter wat ze exact in huis hadden gehaald.

'Verschrikkelijke lucht'

Dat duurde echter niet heel lang. Eenmaal thuis aangekomen ontdekte de familie dat er meerdere ledematen in de koffers zaten. Op het lokale nieuwsplatform Stuff valt te lezen dat er een "verschrikkelijke lucht" uit het huis van de kopers kwam, aldus de buren.

Van wie de menselijke lichaamsdelen afkomstig zijn, is nog niet bekend, de politie doet nog onderzoek. Wel hebben de lokale autoriteiten laten weten dat het mogelijk om meerdere slachtoffers gaat. De familie die de koffers op de kop tikte, wordt verder nergens van verdacht.

Misdaad
  • NOS, Scuff
  • Politie Auckland