Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dakkoffers: een handige gids voor extra bagageruimte 

Een dakkoffer is een ideale accessoire voor avontuurlijke reizigers en gezinnen die extra bagageruimte nodig hebben. In artikel bespreken we de werking van dakkoffers, waar je op moet letten bij het kiezen van een dakkoffer en hoe Winparts.nl je helpt bij elke stap in het proces. 

Dakkoffers

Waarom een dakkoffer?  

Een dakkoffer is een stevige, afsluitbare box die je op het dak van je auto monteert. Het biedt extra ruimte om bagage, sportuitrusting, kampeerspullen en andere grote voorwerpen veilig te vervoeren. De inhoud van een dakkoffer varieert, maar gemiddeld past er 300 tot 600 liter bagage in. Dat is al gauw een complete extra kofferbak aan ruimte!

Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij aanschaf van een dakkoffer. Allereerst is er het draaggewicht van je dak. Een kleine auto kan natuurlijk geen grote, zware dakkoffer dragen. Het maximale draaggewicht van je dak, vind je in de instructies van je auto. Als je een panoramisch dak hebt, kan je hierop geen koffer bevestigen. Dan is een kar of trekhaakkoffer een betere oplossing.

Dakkoffers zorgen voor extra gewicht en meer luchtweerstand. Dit heeft een nadelig effect op je brandstofverbruik. De ideale koffer is daarom precies groot genoeg voor al je spullen, maar zo klein mogelijk om brandstof te besparen.

Dakkoffers worden meestal met dakdragers op het dak gemonteerd. Zorg ervoor dat je de juiste dragers kiest voor je auto en je koffer. Bij Winparts.nl bestel je gemakkelijk passende dakdragers door het kenteken van je auto in te voeren.

De koffers zijn gemaakt van stevig kunststof. Sommige soorten zijn zelfs gemaakt van glasvezel, om ze nog lichter te maken. Vaak kunnen dakkoffers worden gekocht of uitgebreid met een slot. Zo kan u uw auto met een gerust hart even laten staan op de parkeerplaats.

Voordelige dakkoffer kopen

De prijzen voor dakkoffers liggen ver uit elkaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van het formaat van de koffer, maar het merk speelt hier ook zeker een rol. Bij Winparts.nl vindt u een groot aanbod aan koffers van zowel bekende als minder bekende dakkoffer merken. Zo vind je een koffer die past bij je wensen. Al onze koffers zijn TÜV gekeurd en kunnen je spullen veilig vervoeren, ook bij hogere snelheden of slecht weer.

Ook voor onderdelen en accessoires zoals tassensets, ophangsystemen en dakdragers, gaat u naar Winparts. Als je vragen hebt staat onze deskundige klantenservice klaar om je te adviseren bij je keuze.

Lifestyle
  • Unsplash