Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gruwelijk familiedrama: ‘Killer Mum’ in Nieuw-Zeeland

In deze rubriek staan we stil bij actuele, opzienbarende moordzaken die elders in de wereld de gemoederen bezighouden. Deze week reizen we af naar Nieuw-Zeeland waar een gruwelijk familiedrama tot een emotionele ontknoping is gekomen. Een waarschuwing vooraf: deze zaak bevat details die gevoelige lezers als onaangenaam kunnen ervaren.

Killer Mum

Het is 16 september 2021 in het havenplaatsje Timaru. Het Zuid-Afri-kaanse gezin Dickason heeft nog niet alle verhuisdozen uitgepakt. Nadat hun plannen keer op keer zijn uitgesteld wegens positieve coronatesten en administratieve rompslomp, kunnen de Dickasons eindelijk aan hun leventje in Nieuw- Zeeland beginnen. Die donderdag zijn de 2-jarige tweelingzusjes Karla en Maya voor het eerst naar de crèche geweest. Zus Liané (6) heeft vriendjes gemaakt op de basisschool. Orthopedische chirurg Graham Dickason kan gelijk aan de slag in het plaatselijke ziekenhuis. Gelukkig heeft zijn echtgenote Lauren haar medische carrière opzijgezet om op hun engeltjes te passen. Er lijkt niks aan de hand wanneer de man des huizes die avond zijn woning verlaat voor een etentje met collega’s. De meiden zijn al gewassen en hebben hun pyjama’s aan. Hij kust zijn gezin gedag. Maar zodra hij de deur dichttrekt, barst de chaos los...

Liané springt baldadig op de banken. De tweelingzusjes maken herrie. Hun moeder heeft een idee om ze rustig te krijgen: “Laten we kettinkjes maken!” Dat zien de meisjes wel zitten, knutselen met mama. Lauren gaat eerst naar de slaapkamer van de tweelingzusjes. De kleuters hebben geen reden om hun moeder te wantrouwen. Ze weten niet eens wat tiewraps zijn... De eerste ‘ketting’ gaat om het nekje van de 2-jarige Karla... Terwijl ze het kabeltje aantrekt, grijpt Lauren een dekentje om het meisje geruisloos te versmoren. Tweelingzus Maya is zich van geen gevaar bewust en ondergaat gelaten hetzelfde lot.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Daarna gaat Lauren naar Liané’s kamer. Het arme kind schreeuwt het uit terwijl haar moeder de ‘ketting’ omdoet. “Waarom doe je dit? Ik houd van je, mama!” Een paar minuten later is het akelig stil. Lauren Dickason stopt haar dochters toe, alsof ze gewoon slapen... Rond een uur of tien komt Graham Dickason thuis. Hij doet zijn schoenen uit bij de voordeur. Hij wil de meisjes niet wakker maken... Hij treft zijn vrouw in de keuken aan, roerloos als een standbeeld. Het enige dat ze kan uitbrengen: “Het is te laat.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • Facebook e.a.