Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Britse backpackster overleed tijdens wurgseks met Tinderdate’

De Britse Grace Millane was aan het backpacken in Nieuw-Zeeland toen ze overleed. De rechter moet nu oordelen: is het moord of toch een ongelukje tijdens de seks.

‘Britse backpackster overleed tijdens wurgseks met Tinderdate’

Een 27-jarige man moet bij de rechter komen om zich te verantwoorden van de dood van de 22-jarige Grace Millane. Het meisje verdween in december 2018 in het Nieuw Zeelandse Auckland. Ze had een Tinderdate met de man.

Seks

De man claimt dat het meisje tijdens de seks gewurgd wilde worden en daarbij overleed. Daar is de aanklager het absoluut niet mee eens. Hij gaat uit van opzet. Hij zegt dat Grace is gewurgd totdat het bloed uit haar neus kwam. Daarna zocht hij een uur op het internet hoe hij een lijk kon verdwijnen, keek hij naar harde porno en nam met zijn telefoon een aantal pikante kiekjes. De dag erna kocht hij een koffer en schoonmaakmiddel en huurde hij een auto om het lijk te laten verdwijnen.

Gevonden

Het lijk werd een week later teruggevonden in een bos en via bewakingsbeelden kon achterhaald worden wie de dader was. De twee hadden elkaar ontmoet in een bar tijdens een Tinderdate. Grace appte nog een vriendin in Groot-Brittannië om te vertellen dat de date goed ging. Volgens de aanklager was het daarom niet raar dat de twee seks met elkaar zouden hebben. 

Rouwende mensen om Grace.

Leugens

De verklaring van de man riep echter de nodige vraagtekens op vanwege verschillende leugens. “Ze sprong bovenop en liet me zien wat ze wilde. Ze hield me bij me nek vast en duwde me naar beneden. Daarna hadden we meer gewelddadige seks. We eindigden op de vloer waar we door gingen. Ze hield mijn armen harder vast en vertelde me dat ik haar moest wurgen. Daarna was het klaar en ben ik gaan douchen.” De aanklager vindt het verbazingwekkend dat de man geen verklaring geeft over de doodsoorzaak. De dader claimt namelijk in slaap gevallen te zijn onder douche en daarna naar bed gegaan te zijn zonder te zien dat het meisje dood op de grond lach. De zaak gaat de komende tijd verder.