Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grapperhaus: ‘Vannacht kunnen we al de kroeg in’

Demissionair minister Grapperhaus wil best een oogje dichtknijpen als we vanavond een pilsje pakken in de kroeg.

Grapperhaus: ‘Vannacht kunnen we al de kroeg in’

Goed nieuw van justitieminister Ferd Grapperhaus: wat hem betreft kunnen we een dag eerder aan de zuip. Na meer dan een jaar lang lockdowns, avondklokken en winkelverboden gunt de CDA-politicus ons een hele avond plezier. Hoewel de nieuwe versoepelingen, inclusief de opening van kroegen tot na 22.00, morgen pas ingaan, wil hij best een oogje dichtknijpen als kroegbazen de deuren vandaag tot in de nacht openhouden

Lokale keuze

“We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen” (een bruiloft misschien, om zomaar iets te noemen?), sprak Grapperhaus erover in een kort interview met De Telegraaf. Bovendien vindt hij het ook maar raar dat kroegen vanavond om 22.00 al hun bezoekers de stoep op moeten schoffelen om ze vervolgens twee uur later weer te verwelkomen. Als het aan hem ligt blijven de kroegen gewoon open, maar Ferdi zijn wil is niet altijd wet: uiteindelijk blijft het besluit bij de burgemeesters. Het zou dus zomaar kunnen dat Halsema alles op slot houdt terwijl Depla persoonlijk de deur van de kroeg voor je open zal houden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet gisteren als eerste horen dat hij zijn keuze al heeft gemaakt: in Rotjeknor kan er na 22.00 gewoon gezopen worden, mits het om horeca met een nachtontheffing gaat natuurlijk. De rest van de Nederlandse burgemeesters zal ongetwijfeld in de loop van de dag wel overstag gaan, dus wij zeggen alvast: proost!

Nieuws
  • Bruno Press