Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: 8% van de mannen denkt een gorilla te kunnen verslaan in een gevecht

Zou jij het in de ring volhouden tegen een olifant? Wat dacht je van een gans? Of misschien een rat? Belangrijke kroegkwesties die ellenlange discussies kunnen veroorzaken. Maar de vraag blijft: van welke dieren kunnen we winnen?

Negen procent van de mannen denkt dat ze een gevecht van een olifant zouden winnen

Het Amerikaanse marktonderzoekbureau YouGov ging op jacht naar het antwoord. Aan 1224 'dappere' Amerikanen werden gevraagd of ze een kans dachten te maken in de Rumble in the Jungle - mens versus dier. Inmiddels zijn de resultaten binnen en we moeten zeggen: onze soortgenoten hebben er niet al te veel vertrouwen in.

Tot pulp

Zo zijn er maar drie dieren op de lijst waarvan het merendeel van de mensen denkt dat we ze daadwerkelijk tot pulp kunnen slaan. Ratten, katten en ganzen maken volgens de verwachtingen geen grote kans om ons kapot te krijgen.

Maar zelfs in het geval van de kleinste tegenstanders is er niet al te veel hoop: maar liefst 25% van de ondervraagde kerels denkt dat ze één tegen één met een rat het stof zouden bijten.

Gorilla

Dan hebben we het nog niet eens over de meer geduchte tegenstanders, zoals de chimpansee, die in 83% van de gevallen de verwachte winnaar is, of de kangoeroe, waartegen 86% van de deelnemers het loodje denkt te leggen.

Toch zijn er ook nog wat echte (overmoedige?) kerels te vinden tussen de bevolking. Een heuse 6% van de mensheid verwacht een kans te maken tegen een grizzlybeer en maar liefst 8% ziet een knokpartij met een gorilla wel zitten. We wensen ze succes!

Bizar
  • YouGov
  • iStock, Danieloncarevic