Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Olympisch Comité: 'Dit jaar geen gratis condooms bij de Spelen’

Er wordt weinig veilig gewipt bij de Olympische Spelen dit jaar. 

Olympisch Comité: 'Dit jaar geen gratis condooms bij de Spelen’

Bij de Olympische Spelen komt een hoop mooie tradities kijken. De openingsceremonie, het aansteken van de Olympische vlam, de medailles en natuurlijk het gebruikelijke wipfestijn in het Olympisch dorp. Die laatste wil het Olympisch Comité dit jaar echter liever overslaan, dus de 160.000 Olympische condooms die ze speciaal voor de sporters hadden aangeschaft, houden ze voorlopig achter de hand.

De duizenden atleten die elke twee jaar tussen het sporten door als konijnen bovenop elkaar duiken krijgen moeten dat dit jaar dus overslaan of onveilig doen. Reden daarvoor is uiteraard de angst voor coronabesmettingen. Onder de lakens is weinig kans dat die 1,5 meter in acht genomen wordt, en hoewel het gros van de atleten voor de Spelen al een spuit in de arm heeft gehad, durft het Olympisch Comité het risico niet te nemen om de sporters naar elkaar toe te trekken door de kapotjes in de kamers van het Olympisch dorp te leggen. In plaats daarvan deelt het IOC de condooms pas aan het einde uit, zodat ze samen met de medailles terug naar het thuisland vliegen.

De vraag is nog of het weerhouden van de rubbertjes meteen het einde van het rollebollen betekent. De kans is immers aanwezig dat de sporters onveilig op elkaar duiken, en dan heb je meteen met hele andere pandemieën te maken…

Sport
  • telegraaf.nl, wnl
  • Unsplash