Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Talloze arrestaties in enorme undercoveractie tegen internationale criminele organisaties

Een grootschalig internationale undercoveractie waar onder andere de FBI en de Nederlandse politie aan meededen blijkt een enorm succes. Volgens de politie is er een groot aantal criminele kopstukken bij de kraag gevat. 

Talloze arrestaties in enorme undercoveractie tegen internationale criminele organisaties

Afbeelding ter illustratie.

De undercoveractie ging maanden geleden van start en draait opnieuw om het gebruik van cryptotelefoons, maar dit keer was en geen sprake van een kraak, zoals bij SKY ECC en EncroChat. Deze cryptotelefoons en de netwerkserver genaamd ANOM waren namelijk vanaf begin af aan in handen van de politie. Ze werden aangeprezen als ‘niet te kraken’. In zekere zin is dat ook waar, want ze hoefden helemaal niet gekraakt te worden. De politie luisterde vanaf minuut 1 immers mee met de gesprekken en berichten van de criminelen die hun telefoons gebruikten.

Trojan Shield

Europol houdt dinsdagochtend in Den Haag een persconferentie over de grote internationale actie die de naam Trojan Shield draagt. “De operatie is de meest geavanceerde poging tot nu toe om de activiteiten die vanuit alle uithoeken van de wereld opereren, te verstoren”, was in een toelichting van de persconferentie te lezen.

De politie in Australië en Nieuw Zeeland, die ook meedeed aan de undercoveractie, liet gisternacht al meer informatie los. In die landen zouden tientallen invallen en honderden arrestaties plaatsgevonden hebben. In Nederland gaat het waarschijnlijk om tientallen verdachten, mogelijk leden van internationale criminele organisaties. De tot nu toe bekende arrestaties zouden volgens De Telegraaf in Brabant, Limburg en Zuid-Holland plaatsgevonden hebben.

Misdaad
  • telegraaf.nl
  • Pro Shots