Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugsdealer moet de bajes in voor een kiekje van kaas

De politie wist deze man in zijn nekvel te grijpen nadat hij een plaatje online zette van een stuk ‘heerlijk, romig bewijsmateriaal’.

Drugsdealer moet de bajes in voor een kiekje van kaas

Niet lang geleden dacht de gemiddelde crimineel dat je via PGP-services zonder enige zorgen allerlei berichten kon sturen. Tegenwoordig zit dat wel anders, want om de haverklap worden er criminelen in de boeien geslagen aan de hand van versleutelde berichten die in de handen van de politie zijn gekomen. De Britse Carl Stewart was daarop geen uitzondering, maar aan het bewijsmateriaal dat tegen hem was gebruikt hing een vreemd luchtje.

Het ging namelijk om een foto van een stuk stiltonkaas die Stewart om onverklaarbare redenen met zijn criminele maatjes had gedeeld. Op het plaatje komt niet alleen het stuk schimmelkaas in beeld, maar ook de naar de camera gerichte vingertoppen van de crimineel die het stuk stilton uit de schappen had gevist.

Laat dat setje nou toevallig overeenkomen met een stel vingerafdrukken dat eerder gevonden werd op een lading iets minder legale producten, zoals cocaïne, heroïne, MDMA en ketamine. Ze bleken allemaal van de 39-jarige Stewart te zijn, die een paar bezoekjes aan de rechtbank later 13 jaar celstraf opgelegd kreeg, tot groot plezier van de Britse autoriteiten, die met trots meldden dat de politie 'geen middel onbeproefd zal laten' tijdens de zoektocht naar criminelen. Ook geen schimmelkaas, dus.

De mugshot van Stewart: "Say Cheese"
Bizar
  • hln.be
  • Merseyside Police