Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kwart volwassenen in Europa weigert coronavaccin

Langzamerhand krijgt Jan en alleman een oproep binnen om een spuit in zijn arm te laten zetten tegen het coronavirus. Volgens onderzoeksbureau Eurofound zit lang niet iedereen daar op te wachten.

Kwart volwassenen in Europa weigert coronavaccin

Voor het onderzoek werd in elke lidstaat apart gekeken naar de bereidheid van de bewoners om een vaccin tegen corona te nemen. Dat varieert nogal van land tot land, met uitschieters als Ierland, waar 90% van de bevolking zit te popelen om ingeënt te worden en Bulgarije, waar meer dan de helft van de bevolking niets te maken wil hebben met het vaccin.

Nederland zit iets boven het gemiddelde met 31% van de bevolking die geen behoefte heeft aan een vaccin. Het is vooral de leeftijdsgroep tussen de 35 en 49 jaar die zich niet wil laten prikken. Ook werklozen en mensen met een lichamelijke beperking staan niet te springen om een vaccin te nemen.

Vertrouwen

Bij het onderzoek is ook gezocht naar de redenen waarom mensen zich wel en niet zouden willen laten vaccineren. Zo blijkt dat hoe lager het vertrouwen in de overheids van een land is, hoe minder bereid de bevolking is om zich te laten vaccineren. Daarnaast blijkt dat het gebruik van sociale media ook een belangrijke factor is. Iemand die vaker door Facebook of Twitter scrolt, laat zich gemiddeld minder snel een spuit in de arm steken dan iemand die sociale media uit de weg gaat.

Nieuws
  • Pro Shots