Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hugo de Jonge zet zichzelf voor schut met GTST-tweet

Onze demissionair minister van Volksgezondheid heeft de laatste tijd niet de allerbeste reputatie ter wereld. Daar deed hij vanochtend op Twitter nog een schepje bovenop.

Hugo de Jonge zet zichzelf voor schut met GTST-tweet

Het prikken verloopt nou niet echt soepel en dankzij de ‘nieuwe rekenmethodes’ van Hugo weten we eigenlijk ook nooit helemaal zeker hoeveel mensen er nou precies zo’n spuit in de arm hebben gehad. Desondanks denkt de gezondheidsminister dat het er allemaal wel rooskleurig uitziet in ons kikkerland. Dat blijkt tenminste uit de tweet die hij eerder vandaag het ethernet op slingerde:

Dat het bericht voor wat frustratie zorgde is nog zacht uitgedrukt. In no-time was het opvallende bericht van Hugo Trending op Twitter, waarbij er heel wat verontwaardigde reacties en satirische variaties verschenen.

Want het feit dat Hugo doet alsof het allemaal koek en ei is, terwijl een hele lading Nederlanders met kapotte longen op de IC ligt en de rest van het land al meer dan een jaar aan het vergeten is wat vrijheid is, dat schiet bij veel mensen toch wel in het verkeerde keelgat. Daar komt nog bij dat men twijfelt of dit verhaal nou echt zo realistisch is en de minister niet gewoon een ’Dotannetje’ doet. Nouja, in ieder geval leuk geprobeerd, Hugo.

Entertainment
  • Twitter
  • Pro Shots