Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rutte vindt opstappen geen optie: ‘twee miljoen voorkeurstemmen’

Gisteren was het dan zover: Mark Rutte mocht een praatje houden bij de veelbesproken uitzending van Nieuwsuur. Daar kwamen allemaal mooie woorden over verandering bij kijken, maar één ding zou hetzelfde blijven: Rutte blijft gewoon zitten.

Rutte vindt opstappen geen optie: ‘twee miljoen voorkeurstemmen’

Opstappen ziet demissionair premier Mark Rutte niet zitten, want hij heeft immers een dikke lading stemmen gekregen. “Ik ben trots op heel veel van de afgelopen tien jaar. Ik ben lijsttrekker van de VVD, we zijn verder de grootste partij geworden met tien zetels afstand op nummer twee. Ik had twee miljoen voorkeurstemmen. Het zou raar zijn als ik zou zeggen: ‘ik stap op’.”

Dat die stemmen allemaal binnenkwamen vóór de affaire ‘Pieter Omtzigt - functie elders’, daar heeft de demissionair premier even ‘geen actieve herinnering’ aan.

Pieter Omtzigt

Het schandaal rond het CDA-kamerlid werd overigens nog wel besproken in de uitzending. Naar eigen zeggen zou Rutte een sms’je naar Omtzigt hebben gestuurd met een uitnodiging om in gesprek te gaan, want de VVD’er is benieuwd waar ‘de boosheid’ van het Kamerlid vandaan komt.

Omtzigt bevestigde later op Twitter dat hij antwoord van de premier had gekregen. Hij zou ‘altijd bereid zijn’ om het gesprek aan te gaan, maar door zijn huidige situatie is de CDA’er niet instaan om nu zo’n intensieve dialoog te voeren. Daarnaast liet Omtzigt ook weten dat zijn herstel helaas langzamer verloopt dan verwacht, en dat hij nog even afstand neemt van Twitter.

Nieuws
  • telegraaf.nl, Twitter, Nieuwsuur
  • Pro Shots