Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Andere Tijden wordt geschiedenis

De NPO gaat vanaf volgend jaar alle gewone tv-uitzendingen van Andere Tijden schrappen. Dat liet een woordvoerder van de NTR eerder vandaag weten.

Andere Tijden wordt geschiedenis

Twitterend Nederland is in rep en roer nadat de NPO bekendmaakte dat ze de stekker uit ’s lands favoriete geschiedenisprogramma Andere Tijden gaan trekken. Alleen de specials, zoals de aflevering over de tweede wereldoorlog blijven nog op televisie herhaald worden. Verder moet de hele show, die per aflevering nog steeds honderdduizenden kijkers trekt, verder in een ‘nieuwe vorm’ zoals een podcast of een website.

"Dit was een enorme schok”, vertelde historicus Astrid Sy vanochtend bij NOS Radio 1. De presentatrice van Andere Tijden nam het programma vorig jaar over van Hans Goedkoop, die de touwtjes twintig jaar lang in handen hield. Met die wissel ging de helft van de 36 uitzendingen al verloren, maar het programma bleef bestaan. Nu komt er na een jaar toch plotseling een einde aan en dat bevalt Sy niet: "Het is heel erg en we zijn aan het vechten om zoveel mogelijk zichtbaar te blijven op tv. Een paar specials per jaar is niet voldoende om het merk Andere Tijden in stand te houden."

Ook andere programma’s, zoals Radar, dat miljoenen kijkers trekt, verliezen het gros van hun afleveringen. De ergernis bij de kijkers is groot, vooral omdat zwaar bekritiseerde programma’s zoals Showcolade wel een plek krijgen. Tsja, waarom de kijkcijferkanonnen van de NPO daarvoor aan de kant moeten worden geschoven? Daar kunnen wij ook geen chocola van maken.

Entertainment
  • Videostill