Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thierry Baudet krijgt boete voor haring happen

De kogel is door de kerk: Thierry Baudet heeft een coronaboete binnengesleept voor zijn bezoek aan Urk tijdens de verkiezingscampagne. De FvD-voorman moet 95 euro dokken omdat hij geen 1,5 meter afstand hield.

Thierry Baudet krijgt boete voor haring happen

Toen de Renaissancevloot eind februari in Urk aanmeerde, bleek al snel dat Thierry Baudet en zijn kompanen lak hadden aan de coronaregels. Er werden knuffels uitgedeeld, selfies gemaakt en op een gegeven moment besloot Baudet zelfs om haring te happen bij de visboer. Het hele bezoek kwam op beeld te staan en dat kwam al snel onder ogen van het OM, die aangaven een onderzoek te starten.

Strafrechtelijk proces

Toen de FvD-voorman destijds over het onderzoek hoorde, hingen er meerdere boetes en zelfs een strafrechtelijk proces boven zijn hoofd. Bij het politiebureau in Emmeloord moest hij uitleg gaan geven over het evenement. "Nooit gedacht dat dít in mijn Nederland zou gebeuren", vertelde hij destijds aan de pers.

Pak hem beet twee maanden later is dat onderzoek afgerond en de conclusie van het Openbaar Ministerie is duidelijk: Thierry is schuldig en moet een boete betalen. Bovendien hadden Baudet en de andere organisatoren volgens het OM verantwoordelijkheid om alles ‘coronaproof’ te laten verlopen, maar dat was volgens hen niet het geval: “Nu dit tijdens de manifestatie op Urk niet is gebeurd, en Baudet deze regels zelf niet in acht heeft genomen, kan een strafrechtelijke reactie niet uitblijven.”

Nieuws
  • ad.nl, crime-nieuws.nl
  • ProShots