Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thierry Baudet mag niet knuffelen

De schipper van de renaissancevloot zette eerder deze week zeil richting Urk. Daar deed hij allerlei dingen waar het coronakabinet helemaal niet blij van wordt, zoals haring happen in een restaurant, handjes schudden en knuffels geven.

Thierry Baudet mag niet knuffelen

Op foto’s en video’s is te zien hoe Thierry aankomt op Urk, waar hij door een grote groep enthousiaste bewoners wordt opgewacht. Hij schudt handen, gaat op de foto en geeft een knuffel, waarna hij koers zet richting de visboer. Daar koopt hij haring voor zijn crew (10 stuks + vriendin), laat hij zich al happend fotograferen en verlaat daarna de zaak om nog een rondje door het oude dorp te doen. Tijdens die hele toer heeft de politie geen boete uitgedeeld.

Het Openbaar Ministerie is echter niet te spreken over de acties van de Forum-voorman. Op de foto’s en video’s is duidelijk te zien dat hij lak heeft aan de coronamaatregelen. Volgens het OM zijn er mogelijk strafbare zaken te zien op de beelden. De politie gaat daarom op onderzoek uit.

'Veel vertrouwen'

Baudet heeft al bericht gekregen over het onderzoek van het OM. Veel willen hij en het Forum daar nog niet over kwijt. “We wachten het onderzoek af alvorens te reageren, maar zien de uitkomsten met veel vertrouwen tegemoet”, liet een woordvoerder wel weten.

Na Grapperhaus op de bruiloft, De Jonge bij het schaatsen slijpen en Hoekstra in Thialf, is Baudet de zoveelste politicus die de coronaregels aan zijn laars lapt. Toegegeven, Thierry is het dan ook niet helemaal met de lockdown eens, dus in zijn geval is er in ieder geval geen sprake van hypocrisie.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • Videostill