doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Schalke-spelers op de vlucht voor woedende fans na degradatie

Na de 0-1 nederlaag tegen Arminia Bielefeld is degradatie voor Schalke 04 een garantie. Een stel opgefokte fans kon dat zo slecht hebben dat ze hun eigen spelers besloten aan te vallen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Schalke-spelers op de vlucht voor woedende fans na degradatie

De spelersbus werd opgewacht bij het stadion, waar honderden woeste supporters stonden, onder andere gewapend met eieren die ze op de spelersbus probeerden te gooien. “Er was ook een hoop verbaal geweld, toen de spelers de bus verlieten”, vertelde een woordvoerder van de politie later.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Er hing al een grimmige sfeer, maar toen het elftal uit de bus kwam, liep het alleen nog maar verder uit de hand. De Telegraaf meldt dat er twee spelers geschopt zouden zijn, maar dat kon de politie niet bevestigen. De woordvoerder meldde wel dat spelers op de vlucht moesten slaan. In een video is ook te zien dat een rennende groep supporters iemand op de hielen zit.

‘Er zijn grenzen overschreden’

De club heeft al een statement gemaakt over het gedrag van de fans. “Frustratie en woede vanwege onze degradatie zijn begrijpelijk”, liet de organisatie weten. “Maar de club zal nooit accepteren dat de fysieke gezondheid van spelers en medewerkers in gevaar wordt gebracht. Dat is wel precies wat er vannacht gebeurd is.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws