Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sport en sexy content: deze atletes klussen bij op OnlyFans

Een carrière als topsporters kan duur zijn. Veel sporten in Nederland zijn dan ook afhankelijk van flinke hoeveelheden subsidie. De volgende atletes hebben kiezen voor een andere aanpak. Hun "fans" kunnen zich voor een maandelijks bedrag abonneren op "exclusieve content".

atletes OnlyFans

Bij Panorama vinden we sport belangrijk. Neem bijvoorbeeld Erica Fontaine. Deze Amerikaanse turnster gooit hoge ogen in turncompetities in de Verenigde Staten en was een van de beste atletes op West Virginia University. Inmiddels heeft ze door het verkopen van 'spicy' kiekjes een geschatte nettowaarde van 1 miljoen dollar. Daarmee kan ze haar sportcarrière ruimschoots onderhouden.

Het is een misvatting dat mensen met een OnlyFans-account ook daadwerkelijk in de pornowereld zitten. De meeste uitbaters van het medium verkopen hooguit foto's en video's in lingerie. Veel sporters houden het op exclusieve beelden van hun trainingen.

Zo ook Madelene Wright. Deze Britse oud-voetballer moest haar bijbaan op OnlyFans bekopen met een ontslag bij haar club Charlton Athletic. De reden achter haar ontslag zorgde voor een rel én een heleboel abonnees. Ze kreeg er zoveel extra "fans" bij dat ze inmiddels zo'n 3 miljoen waard is. Of ze binnenkort weer tekent bij een profclub, is onbekend…

Basketballer Elisabeth Cambage uit Australië kwam door haar uitstapje naar het exclusieve platform niet in de problemen, maar ze is inmiddels wel tijdelijk gestopt in de Australische basketbalcompetitie vanwege persoonlijke omstandigheden. Dat wil niet zeggen dat ze het financieel moeilijk heeft, want met name door haar OnlyFans-account mag ook Cambage zich miljonair noemen.

Tenslotte is er nog Phoebe Harris. Dit Australische zwemtalent maakt er geen geheim van hoe ze haar opleiding tot topsporter financiert. Van je achterwerk je werk maken, wie wil dat nou niet?

Sport
  • iStock