doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Personeel Utrechtse Fieldlab-horeca hield stiekeme afterparty

De Utrechtse horeca-eigenaren die meededen met het Fieldlab-experiment van vorige week vonden het zo’n succes dat ze meteen een borrel dronken om het te vieren. Dat werd zo gezellig dat de buren begonnen te klagen, waarna de politie op moest komen draven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Personeel Utrechtse Fieldlab-horeca hield stiekeme afterparty

Het loopt niet lekker met de plannen van Fieldlab: het draagvlak voor de testevenementen wordt met de seconde minder. Er is al een massale petitie op gang om het hele Oranjedag-evenement te schrappen en nu blijkt ook nog dat één van de al uitgevoerde projecten niet heel serieus behandeld is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Afterparty

De daders zijn medewerkers van de cafés die meededen aan de Fieldlab-proef in Utrecht. Het evenement, dat vorige week vrijdag gestart werd door het cafébezoek van burgemeester Sharon Dijksma en Kamerlid Mona Keijzer, moest bewijzen dat men met een negatieve test wel degelijk een pilsje achterover kan slaan in de kroeg.

Aanvankelijk leek het ook wel een succes te worden, totdat veertig horecamedewerkers besloten met elkaar af te spreken voor een afterparty om het testevenement proostend af te sluiten. Ze kwamen samen in één van de geopende kroegen, waar het zo gezellig werd dat er om 02.15 door de buren werd geklaagd over geluidsoverlast. Toen de politie eenmaal kwam opdagen, vluchtten de kroegtijgers meteen naar de bovenliggende woning, waar oom agent niet in kon grijpen. Achter de voordeur kan immers alleen gehandhaafd worden als er sprake is van meerdere meldingen van overlast of incidenten.

Tik op de vingers

Een boete hebben de medewerkers nog niet gekregen, maar wel een tik op de vingers van Sharon Dijksma. “In een indringend gesprek met de betrokken horecaondernemers vanochtend hebben wij onze teleurstelling hierover uitgesproken”, vertelde de burgemeester van Utrecht achteraf. "De afdeling handhaving onderzoekt het incident en er worden passende maatregelen getroffen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws