Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het is nooit te laat om te praten

Misschien was het u al opgevallen: de politie brengt dit jaar meerdere cold cases intensief onder de aandacht. Hoopvol nieuws dus voor de nabestaanden.

Het is nooit te laat om te praten

Opeens was er vorige week het bericht dat zanger Xander de Buisonjé op verzoek van de politie een lied heeft gemaakt over de pasgeboren baby die in 2006 vermoord werd gevonden in een vijver in Doetinchem. Het nummer heet Er is nog hoop. Het is een van de manieren waarop de politie aandacht probeert te vragen voor deze onopgeloste zaak en past in de nieuwe strategie om dit jaar enkele cold cases onder de aandacht te brengen van de samenleving. Een andere zaak die de laatste weken de media heeft gehaald, is die van de 47-jarige Hans Schonewille uit Leiden. Hij is in 1999 doodgeschoten. Door middel van een zesdelige podcastserie van het tv-programma Opsporing Verzocht hoopt het coldcaseteam mensen met informatie over deze onopgeloste zaak alsnog over de streep te trekken om naar de politie te stappen.

Eerder dit jaar vroeg de politie aandacht voor de dood van Els Slurink. Dat deden ze door posters met daarop haar gezicht en de zin ‘Wie bracht Els Slurink om het leven?’ op honderden billboards in Groningen te laten vertonen. Slurink werd in 1997 met een messteek in haar hart vermoord in haar huis in Groningen. De aandacht heeft er uiteindelijk toe geleid dat er een verdachte is aangehouden. Zo zie je maar. Het kan lonen om aan de boom te blijven schudden.

Misdaad
  • Politie