doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoofdonderzoeker Fieldlab positief over testevenementen

Gisteren kwamen er weer uitslagen binnen van een Fieldlab-evenement. In totaal hebben er nu zes tests plaatsgevonden, waaronder een congres, een comedyshow, twee voetbalwedstrijden, en een concert van André Hazes. Al die events bij elkaar hebben vijf mogelijke besmettingen opgeleverd. “Volledig binnen de verwachtingen”, aldus hoofdonderzoeker Andreas Voss.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hoofdonderzoeker Fieldlab positief over testevenementen

Een mooie overwinning voor Fieldlab: Na zes keer proefdraaien hebben ze vijf besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Van alle vijf de nieuwe positief geteste bezoekers is bovendien niet zeker dat ze hun corona tijdens het evenement hebben opgelopen. Dat kan net zo goed daarna gebeurd zijn. In principe is het dus mogelijk dat alles compleet coronaproof verlopen is. Verder werden er 41 mensen van tevoren weggestuurd, omdat ze het virus bij zich bleken te dragen, “waarmee we ook 41 mogelijke besmettingsbronnen hebben weten te weren, vertelde Voss.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Concert

Vier van de vijf besmettingen vonden plaats na of tijdens het concert van Hazes op 7 maart, het laatste van de voorlopige evenementen. Daar wist tevens één persoon naar binnen te kruipen die besmet raakte tussen de pretest en het evenement zelf. Die persoon was echter nog niet besmettelijk tijdens het evenement en zal dus waarschijnlijk niet verantwoordelijk geweest zijn voor de nieuwe gevallen.

Ook was het percentage personen dat zich vrijwillig liet testen na het evenement aan de hoge kant na het concert van Hazes. Waar eerder 80 tot 82 procent zich liet testen, liep het hier al op tot 86 procent. Lekker bezig, Hazes-fans!

EK en Lowlands

De komende weken testten ze bij Fieldlab stevig door. Op het terrein van Lowlands worden weer festivals gehouden en bij Oranje-Letland in de ArenA kunnen we gewoon weer met een pilsje op de tribune kijken hoe het Nederlands Elftal gehakt maakt van de Baltische bezoekers. Wij zeggen: "Steek die teststok maar zo snel mogelijk bij ons naar binnen, dan zien we je in het stadion!"

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws