Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Premium

Jen de seksboomer: La Lopez (54) maakt comeback en is lekkerder dan ooit

Drie scheidingen, gruwelijk mishandeld en al zo vaak afgeschreven. Maar Jennifer Lopez, zangeres, actrice, danseres, ontwerpster en mode-icoon, is niet kapot te krijgen. Integendeel: ze heeft er al 54 lentes opzitten, maar is mooier en strakker dan ooit. En daar mag niet alleen haar knipperlichtvriendje Ben Affleck van genieten, ze zet zichzelf gewoon naakt op Instagram. Wat is haar geheim?

Jennifer Lopez

Wie jarig is krijgt een cadeautje, maar Jennifer Lynn Affleck (jawel, mevrouw is inmiddels toch maar getrouwd met de lucky bastard) besloot twee jaar terug haar miljoenen aanbidders over de hele wereld aangenaam te verrassen. Toen ze op 24 juli 53 kaarsjes mocht uitblazen, besloot ze zichzelf naakt te laten fotograferen en het resultaat op Instagram te posten. Dat deed ze wel in een handige houding, want er is geen tepel te zien, maar gewaagd is het zeker. Is Jennifer Lopez (we noemen haar in het kader van ijdele hoop toch maar bij haar meisjesnaam) dan zo vrijgevig of gaat het hier om extreme ijdelheid? Nou nee, de dochter van computermonteur David López en peuterleidster Guadalupe Rodríguez, is vooral een slimme zakenvrouw. De Amerikaanse superster weet hoe zij de aandacht op zichzelf, maar vooral op haar commerciële producten moet vestigen.

Een paar dagen voor haar opmerkelijke post lanceerde J.Lo, zoals de van oorsprong R&B- en Latin-artiest vooral bekendstaat, weer twee nieuwe merken: JLo Body en JLo Beauty. En ja, dan kan zo’n naaktfoto wel helpen om zoveel mogelijk klanten de weg naar haar beauty-producten te laten vinden. En uiteraard worden de spulletjes in groten getale gekocht, want welke (50plus-)vrouw wil er nou niet zo geweldig uitzien als de New Yorkse? In People Magazine mocht ze over haar zalfjes en crèmepjes praten (had haar management vast bedongen) en natuurlijk over haar ‘boomer-leeftijd’. “Ik ben zo oud als ik ben,” zei ze. “Maar ik voel me geweldig en gelukkiger dan ooit. Ik heb het gevoel dat ik halverwege ben, maar ik ben pas net begonnen.”

Veel vrouwen kijken soms met jaloezie naar de killerbody van de vrouw uit de Bronx, anderen zijn ronduit geïnspireerd. Zoals ons eigen model Kim Feenstra. In FHM zei ze: “Ik heb mezelf voorgenomen om altijd een J.Lo te blijven. Ik ga sexy m’n kist in, hoe oud ik ook word.” De Zweeds-Britse presentatrice Ulrika Jonsson was vier jaar terug minder positief. “J.Lo is 51, ze ziet er lenig, glanzend, vrouwelijk en eigenlijk gewoon foutloos uit. Mijn gevoelens van onzekerheid worden hierdoor tot het allerhoogste niveau aangewakkerd.”

Huwelijk afgeblazen

Genoeg over de vrouwen die J.Lo willen zijn, op naar de mannen die J.Lo wilden hebben én kregen. Want ja, helaas is Jenny from the block niet meer beschikbaar, want vorig jaar is ze dan toch eindelijk getrouwd met de drie jaar jongere acteur Ben Affleck. Het stel trouwde, hoe cliché, vorig jaar in Las Vegas. En een paar maanden later deden ze dat nog even dunnetjes over voor vrienden op het landgoed van de bruidegom in Georgia. Best verrassend, want in 2004 maakte Jen nog een eind aan de relatie met de Oscar-winnaar (voor het script van Good Will Hunting, dat Affleck in 1997 met Matt Damon schreef). Bijna twintig jaar na hun breuk trouwden ze dus alsnog.

De relatie van Lopez en Affleck gaat dan ook ver terug: de twee leerden elkaar kennen op de filmset van Gigli in 2002. Zij was toen nog getrouwd met een andere Hollywood-ster: Cris Judd. Over die tijd zegt ze: “Ik weet niet precies wanneer we verliefd zijn geworden. We waren eerst gewoon vrienden,” aldus Lopez nadat ze haar huwelijk met Judd had verbroken en een relatie kreeg met Affleck. Ze werden al die tijd geen moment met rust gelaten; overal waar ze zich begaven, werden ze door de roddelpers achterna gezeten. Toen de twee zich verloofden, leek het sprookje compleet. Maar de bizarre media-aandacht werd de relatie uiteindelijk fataal. Ze konden dit leven met elke dag al die persmuskieten om zich heen niet meer aan, zo was de lezing toen het huwelijk eerst werd uitgesteld en later, in september 2003, drie dagen voor de trouwdatum, definitief werd afgeblazen. Daarna gingen ze ieder hun eigen weg: Lopez trouwde met singer-songwriter Marc Anthony en het stel kreeg twee kinderen. Affleck zat ook niet stil, koos voor actrice Jennifer Garner en hij kreeg met haar drie kinderen.

De nieuwe relaties hielden lang stand, maar bleken uiteindelijk toch niet voor altijd. Affleck en Lopez liepen elkaar weer tegen het lijf en kwamen weer bij elkaar. De roddelpers kon weer los gaan over ‘Bennifer’, zoals de werktitel van de paparazzi luidt. Het stel werd best vaak ruziënd vastgelegd door de paparazzi. Ook op de rode loper trekken ze zich weinig aan van de flitsende camera's. Zo komt het koppel nog geen half jaar na de bruiloft zichtbaar geïrriteerd in beeld tijdens de Grammy Awards. Presentator Trevor Noah neemt naast de twee plaats, net als ze ruzie hebben. Lopez zegt iets tegen Affleck en geeft hem vervolgens een venijnige tik. Dit was niet de enige keer dat het paar in het openbaar botste. Geregeld verschijnen er foto’s waarop ze ruzie lijken te hebben. Tijdens de première van de film Mother is het stel verwikkeld in een verhitte discussie. Affleck: “Mijn vrouw antwoordde gewoon op iets wat ik zei. Op een voor haar gebruikelijke, ietwat pittige toon."

Turbulent liefdesleven

Het huwelijk met Affleck is haar vierde, ze laat er duidelijk geen gras over groeien. En ze is ook erg open over haar toch wat turbulente liefdesleven. Even de feiten: eerst stapte Jennifer, die een jongere en oudere zus heeft, in het huwelijksbootje met acteur Ojani Noa. Dit feest was van korte duur: amper twee jaar hielden ze het met elkaar uit. In 2001 was acteur Cris Judd de gelukkige. Deze relatie strandde na nog geen jaar. Kort na de breuk met Affleck papte ze zoals gezegd aan met Marc Anthony, met wie ze op 5 juni 2004 in het geheim trouwde. Ze beviel van een tweeling op 22 februari 2008, Emme Maribel en Maximilian David. Dit huwelijk liep in 2011 op de klippen. De scheiding werd in 2014 definitief en drie jaar later was voormalig honkballer Alex Rodriguez de gelukkige. Op 9 maart 2019 ging hij op één knie voor Jennifer en waren de twee verloofd. De trouwerij zou er komen, maar werd tekens uitgesteld. Uiteindelijk bereikten ze het altaar niet, bronnen om hen heen wisten te melden dat de honkballer vreemdging. Ja, je gelóóft het niet... En nu is ze gelukkig met Ben. Zegt ze.

Jennifer Lopez op het Met Gala in New York in 2021.

Lange tijd was het stil rond Jennifer Lopez. En nu is er haar zoveelste comeback, precies tien jaar nadat ze voor het laatst een album maakte. Haar revival gaat gepaard met een nieuw stukje muziek (This Is Me… Now) en ze heeft er maar gelijk een leuke, gelijknamige film en een documentaire - The Greatest Love Story Never Told - aan vastgeplakt. Volgens de critici geeft ze zich daarin ‘bloter dan ooit’, kortom: gaat dat zien. In de voorbije jaren is al heel veel gezegd en geschreven over het liefdesleven van Jennifer Lopez en dit keer opent ze zelf haar hart en ziel. Ze neemt de kijker mee langs thema’s als romantiek en vooral liefdesverdriet, geïnspireerd door haar eigen ervaringen en struggles.

Met Ojani Noa.

In de docu onthult ze: ‘Ik werd mishandeld en geslagen door een ex-partner. Rondgeslingerd en gemangeld. Ik voelde me zeer kwetsbaar’ 

Hoe zit het dan met die struggles? Was het echt zo erg? Nou reken maar. In de documentaire windt Lopez er geen doekjes om. “Ik werd mishandeld en geslagen,” zo onthult ze. Ze laat weten dat ze in een ‘eerdere relatie’ slachtoffer was van huiselijk geweld. “Het was ruw en respectloos.” Even voor de goede orde, ze heeft het niet over Ben. Maar in het verleden kreeg J.Lo te maken met enkele toxische relaties. “Ik werd niet bont en blauw geslagen, maar werd wel mishandeld en geslagen door een ex-partner,” vertelt ze. “Rondgeslingerd en gemangeld,” noemt ze het. “Dat is allesbehalve leuk. Ik voelde me zeer kwetsbaar.”

Met Marc Anthony.

De superster wil in de docu niet zeggen wie haar mishandeld had. “Iedereen denkt waarschijnlijk: wat is haar probleem? Waarom is ze vier keer getrouwd? Na een breuk toonde ik telkens aan de wereld dat mijn relaties niet werkten. Ik liet buitenstaanders geloven dat alles goed ging, maar dat was allemaal onzin. Ik had veel demonen. Het was een grote strijd.” In de documentaire onthult ze ook wat er in het verleden fout ging in haar relatie met Ben Affleck. “We hadden een grote bruiloft gepland. Veertien bruidsjonkers en bruidsmeisjes en drie dagen ervoor zijn we gewoon bezweken onder de druk.” Ben beaamde dat: “De aanleiding van de breuk was de enorme hoeveelheid aandacht voor ons privéleven.”

J.Lo kon de breuk niet verkroppen. “Ik heb het al die jaren echt moeilijk gehad, want ik voelde niet alleen dat ik de liefde van mijn leven verloor, ik voelde dat ik de beste vriend verloor die ik ooit had. En dat ik er jarenlang niet over kon praten, was het moeilijkste deel.” Ze gaf ook toe dat de liefde voor Affleck nooit volledig was verdwenen.

Bewust genegeerd

Haar liefdesleven is een verhaal van hard vallen en weer opstaan, haar carrière daarentegen kent vooral veel hoogtepunten. Als zangeres brak ze al in 1999 definitief door, met het album On the 6. De single If You Had My Love stootte meteen door naar de eerste plek in de vele charts die de muziekwereld rijk is. Niet veel later volgden Waiting For Tonight en de megahit Let’s Get Loud.

Hand in hand met eeuwige liefde Ben Affleck.

Jenny bleek niet alleen goed te kunnen zingen, de latina is ook een danswonder. Toen ze 16 was, kapte ze met school en legde zich volledig toe op dansen en danslessen. Ze werd steeds beter en verdiende de kost als danseres in louche nachtclubs. Haar ouders, geboren in Puerto Rico, en bezorgd dat ze het verkeerde pad had gekozen, stelde haar voor de keuze: of stoppen met de nachtclubs of het huis uit. Ze koos voor het laatste. Ze woonde overal en nergens, kreeg veel klussen en brak door toen ze in 1993 werd gevraagd door Janet Jackson om te dansen in haar clip That’s the Way Love Goes. Ze mocht zelfs mee op wereldtournee, maar daar zag ze vanaf omdat ze een filmrol kreeg aangeboden voor My Family.

Op de rode loper met Ben Affleck bij de première van The Last Duel.

Haar ster was duidelijk rijzende. Zo verwierf ze vier jaar later, in 1997, voor het eerst echte faam bij het grote publiek als actrice. J.Lo scoorde de hoofdrol in de film Selena, nadat ze inmiddels al in vier films had gespeeld, en sleepte een Golden Globe-nominatie in de wacht. Door het succes van Selena werd ze de eerste latina-actrice die meer dan 1 miljoen dollar voor een film verdiende. Jennifer kreeg de smaak te pakken en speelde daarna in vele kaskrakers. En ze zette een kledinglijn op en bracht diverse luchtjes (de lijn met de naam Glow) op de markt. Ze bleek een trendsetter, want vlak daarna deden andere vrouwelijke sterren als Céline Dion, Beyoncé en Britney Spears hetzelfde.

Over haar acteertalenten wordt nog weleens schamper gedaan, alsof ze de rollen alleen te danken heeft aan haar oogverblindende uiterlijk. Maar vergis u niet, J.Lo heeft tussen haar acteerdebuut in 1995 en 2023 in niet minder dan 31 films gespeeld, waaronder de horrorfilm The Cell, Money Train (naast Wesley Snipes), Anaconda (met Jon Voight), Blood and Wine (met Jack Nicholson) en U Turn met Sean Penn. Velen waren vooral lovend over haar rol als Ramona Vega in de film Hustlers uit 2019, een alom geprezen misdaadfilm met Lopez in een van de twee hoofdrollen.

Ze kreeg nominatie na nominatie en prijs na prijs, maar de Oscarnominatie bleef uit. Ze werd volgens eigen zeggen bewust genegeerd. Uiteindelijk was Jennifer Lopez niet eens bij de ceremonie aanwezig. In een interview met het magazine Allure blikte J.Lo terug op die tijd: “Mijn productiepartner Elaine Goldsmith-Thomas maakte toen een post waarin ze alle nominaties en awards naar aanleiding van mijn rol op een rij zette. Maar bij de Oscars was er sprake van een opvallende afwezigheid. Het was een steek.”

Dat ze niet genomineerd werd, liet haar aan zichzelf twijfelen: “Ik had zoiets van: oké, als je zogenaamd in de gedachten van iedereen zou moeten worden genomineerd en je bent het niet, wat betekent dat dan? Is het dan nog wel echt? Zijn de andere nominaties echt? Het kwam op een punt waarop ik dacht: dit is niet waarom ik dit werk doe. Ik doe dit niet om tien Oscars op mijn schoorsteenmantel te kunnen zetten of twintig Grammy Awards te hebben. Het gaat om het creëren en de vreugde die ik krijg van de dingen die ik in kan uitbrengen die mensen entertainen, inspireren en versterken. Ik denk dat mijn leven meer is dan prijzen.”

In maart 2020, kort na de ceremonie, sprak Lopez er met felle bewoordingen met Oprah Winfrey over. “Ik was een beetje verdrietig omdat er veel opbouw in zat,” zei ze. “Er waren zo veel artikelen, ik kreeg zo veel goede berichten over mijn rol - meer dan ooit in mijn carrière - en ik hoorde heel vaak: Ze wordt genomineerd voor een Oscar. Het gaat gebeuren. Als je denkt van niet, dan ben je gek. Ik las al die artikelen en dacht: gaat het echt gebeuren? En toen gebeurde het niet en ik had zoiets van: au. Het was een afknapper.”

Adembenemende stripper

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Meestal zit het mee met La Lopez, want haar comeback, inclusief album, film en documentaire, wordt over het algemeen met enthousiasme ontvangen. Niet door iedereen overigens. “Na tien jaar is Jennifer Lopez terug, maar muzikaal is er bar weinig veranderd,” schreef de Volkskrant in februari. “Nergens een spoortje avontuur.”

J.Lo in actie tijdens de halftimeshow van de Super Bowl in 2020.

Het zal J.Lo een zorg wezen, de verkoop zal er niet minder om zijn en dat geldt ook voor al haar bv’tjes en zalvende producten. Intussen kijken vrouwen jaloers naar haar killerbody. Dat was ook al goed te zien in de film Hustlers, waarin ze als 50-jarige een adembenemende stripper speelt. Haar gedurfde performance werd door het grote (voornamelijk mannelijke) publiek en critici enorm gewaardeerd. In de film is Lopez half bloot te zien aan een danspaal. Een lust voor het oog. Want Lopez blijft er jeugdig uitzien en dat terwijl ze al een enorm lange carrière heeft als danseres, zangeres en actrice. In een interview met InStyle zegt ze echter dat haar enige echte geheim JLo Beauty is, haar eigen lijn van verzorgingsmiddelen. Tuurlijk. "En ik geef mijn geheim aan iedereen mee die het koopt.” Heel makkelijk, zo’n manier om je eigen producten aan te prijzen. In het interview komen hier en daar nog wel andere belangrijke zaken naar boven die significant helpen bij de schoonheid van Lopez. Zo vertelt ze dat ze niet meer sport dan twintig of dertig jaar geleden, maar gewoon ‘harder’ en ‘slimmer’. Ze werkt momenteel, geloof het of niet, meer voor haar gezondheid dan voor haar looks. Haar adagium: “When you do things for the right reasons, you actually look better!"

Schokkende tepel-bh

Het is misschien allemaal iets mooier verteld dan dat de waarheid is. Als we mevrouw Lopez moeten geloven, kan iedereen er op zijn of haar 50ste geweldig uitzien. Maar met wat minder successen, dat dan weer wel. Want J.Lo mag zich mode-icoon, zangeres, actrice, danseres en ontwerpster noemen. Als zangeres heeft ze het meeste succes: met meer dan 21 miljoen verschillende maandelijkse luisteraars behoort ze op dit moment tot de meest gestreamde artiesten ter wereld.

En ook hier helpt haar uiterlijk, waar ze graag mee te koop loopt, tot het ‘schokkende’ aan toe. Zo droeg ze onlangs in de nogal sexy videoclip van Can’t Get Enough een ‘tepelbeha’ in het kader van het ‘normaliseren van de natuurlijke vorm van het lichaam’. De tepelbeha is onderdeel van een bredere beweging rond body positivity. Daarin wordt het belangrijk gevonden om de natuurlijke vorm van het lichaam te vieren en te normaliseren. Daar hoort ook de zichtbaarheid van tepels bij. Ze líjkt zich daarin helemaal bloot te geven, maar volgt de trend in de modewereld. In haar nieuwe clip lijkt het alsof J.LO topless voor de camera staat, maar ze draagt een bh waarin een tepel verwerkt zit, zodat het lijkt dat ze naakt is. Ook is te zien in een bikini onder de douche. In het nummer zingt ze over de lust die ze voelt voor haar man Ben Affleck: Take me all night/I can feel the passion… En: You got my engine runnin'/You got the keys to turn me on and on.

Ja, Jen gaat graag tot of over het randje. Toen ze mocht optreden in de halftime-show tijdens de Superbowl van 2020 ging ze ook ver en kwamen er 1312 klachten binnen. Klagende kijkers vonden het optreden dat ze samen met Shakira deed zowel qua kledingkeuze als wat de danspasjes betreft ‘te seksueel getint’. Ook hier haalde Jennifer, met haar 253 miljoen volgers op Instagram, haar schouders over op. Sex sells, weet Jenny from the block als geen ander. Ze weet al ruim dertig jaar dat haar lijf geld oplevert. Heel veel geld. En dus blijft ze nog wel even schudden met die billen.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Panorama thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Entertainment
  • ANP, NL Beeld, Instagram