doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Relschoppers voor de rechtbank - maanden celstraf en jeugddetentie

In Den Bosch is justitie aan de slag gegaan met het berechten van meerdere mensen die meededen met de rellen in Eindhoven. Daarbij zijn straffen tot een half jaar cel uitgedeeld.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Relschoppers voor de rechtbank - maanden celstraf en jeugddetentie

De mensen die zich eind januari tegen de politie keerden en besloten het centrum van Eindhoven kapot te trappen, zijn de afgelopen weken één voor één voor de politierechter verschenen. De slopers en stenengooiers hebben straffen gekregen voor brandstichting, geweldpleging en vernieling.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vorige week vrijdag werd er al aan vier relschoppers gevangenisstraffen uitgedeeld. Dat werd afgelopen dinsdag gevolgd door het uitdelen van jeugddetentie aan een aantal minderjarigen. De jongeren kregen 51 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Eindhoven, kreeg ook nog vier weken huisarrest en komt onder toezicht te staan van de jeugdreclassering.

Grof geweld

Twee mannen die later deze week berecht werden, hebben vijf en zes maandel celstraf gekregen. Eén van de twee, een 19-jarige uit Best, was verantwoordelijk voor het omduwen van de ProRail-auto bij het station. Daarnaast deed hij mee met het plunderen van een supermarkt en het gooien van stenen naar agenten. Ook de andere man, een 34-jarige uit Mierlo, gooide stenen en probeerde politiebusjes af te breken.

De politierechter vermeldde dat het tweetal grof geweld had gepleegd tegen mensen en goederen. Daar zijn ze volgens de rechtbank langere tijd volledig in meegegaan. Naast de celstraf moeten ze ook een schadevergoeding betalen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws