doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dennis Schouten: 'In de randstad vinden vrouwen mijn accent niet aantrekkelijk'

Als verslaggever gaat hij er vaak met gestrekt been in, maar Dennis Schouten (25) heeft blijkbaar ook een zoetsappige kant. Aanstaande zondag (14 februari) is de geboren Tukker zowaar te zien in een aflevering van het tv-programma First Dates. Nota bene in de Valentijns Special. Arme jongen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dennis Schouten: 'In de randstad vinden vrouwen mijn accent niet aantrekkelijk'

Ben je zó wanhopig op zoek naar een vrouw?

“Welnee, joh. Toen ik voor dit programma gevraagd werd, heb ik dat verzoek in eerste instantie afgewezen. Ik vond het niet bij me passen. Dat First Dates VIPS zag ik vooral als iets voor BN’ers van de C- en D-garnituur, types die je eigenlijk niet meer kent en die hun carrière een impuls willen geven. Bovendien, wat moet je daar mee, Valentijnsdag? Dat is leuk voor die wanhopige vrouwtjes die eeuwig op zoek zijn naar romantiek, maar niet voor mij.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Waarom heb je dan toch ja gezegd?

“Omdat goede bekenden van me, onder wie mijn zusje, me hebben overgehaald. Zij vinden dat alles wat ik doe altijd in mijn comfortzone is. Ze vonden dat ik eens in het diepe moest springen. Ach, waarom ook niet, dacht ik. Laat ik eens gek doen. Bovendien is het mooi meegenomen dat ik nu ook eens op een andere manier in het nieuws kom dan alleen maar dat ik bij Talpa de laan ben uit gestuurd.”

En? Schrok je toen je je date voor het eerst zag?

“Integendeel. Van tevoren heb ik tot in de puntjes met de makers doorgenomen op wat voor type ik val.

Over het algemeen houd ik van slank en van blond. En ze moet niet dom zijn. Aan al deze kenmerken bleek ze redelijk te voldoen.”

Hoe was het verder?

“Ehm... Het was... tja, hoe zal ik het zeggen... bijzonder.”

Bijzonder?

“Ja. Weet je wat het is? Ik ben acht keer gebeld dat ik niet te veel mag verklappen. Eigenlijk helemaal niks zelfs. Behalve dan hoe ze eruitziet. Het is een mooie meid. En dat ze uit Amsterdam komt.”

Het was niet je ergste date-ervaring ooit?

“Nee, dat was een andere keer, toen ik een afspraakje via Tinder had.

Dat meisje zag er heel mooi uit. Op de foto’s dan. In het echt was het een soort veenlijk. Verschrikkelijk. Ik heb vrij snel mijn telefoon gepakt en mijn zusje een appje gestuurd. Dat ze me moest bellen om te zeggen dat mijn vader in het ziekenhuis was opgenomen en dat ik daar met spoed naartoe moest. Zodoende kon ik dat meisje lozen. Op een respectvolle manier, vind ik. Had ik dan tegen haar moeten zeggen dat ze er op de foto een stuk beter uitzag? Dat doe je toch ook niet?”

Hoe moeilijk is het om in Twente aan een date te komen?

“Ik woon nu in Almere, maar in het weekend ga ik vaak terug naar Twente. Over het algemeen scoor ik het best in de provincie. Kennelijk heb ik daar een hoger aanzien dan in de Randstad, waar ze bovendien mijn accent niet altijd even aantrekkelijk vinden. Of ze vinden zichzelf natuurlijk te interessant, dat kan ook. Maar je hoeft je over mij geen zorgen te maken. Ik heb aan aandacht geen gebrek. Ik vind wel dat het niet te lang moet duren voordat ik met iemand afspreek. Als er zes berichten over en weer zijn gegaan en er is dan nog steeds geen afspraakje gepland, dan haak ik vaak al af.”

Na zes berichten al?

“Dan moeten er in ieder geval wel telefoonnummers zijn uitgewisseld, ja. Want al dat gechat, daar vind ik niks aan. Hoe is het met je? Wat voor werk doe je? Zit je nog op school?

Dat soort gesprekken voer je dan. Dat wil je toch niet? Nee, ik pak liever door.”

En heb je momenteel een relatie? “Nee.”

Ha, betrapt!

“Nee, nee, zo bedoel ik het niet. Ik bedoel dat ik daar niks over mag zeggen.”

Zo klonk het anders niet.

“Ja, jawel, zo klonk het wel. Het enige wat ik kan zeggen, is dat ik datende ben. Maar of dat met haar is of met iemand anders, dat zie je zondag wel.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

De First Dates Valentijns special, met daarin de date van Dennis Schouten, is aanstaande zondag (14 februari) om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Laatste nieuws