Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: man hakt eigen snikkel af met bijl na eten portie paddo's

Met paddo's kun je een prima avond hebben, maar voor een man in Oostenrijk liep dat nét even anders. Met alle gevolgen van dien.

Paddo's

In Oostenrijk is een bizar rapport opgedoken over 's werelds eerste bekende geval van iemand die na het eten van 'magic mushrooms' zijn eigen tampeloeres heeft geamputeerd. Hij deed dit met een bijl. Het gaat om een 37-jarige man, die naar verluidt last had van depressies en alcohol misbruik. Dat schrijft The New York Post.

De werkzame stof in de in Nederland illegale paddo's, maar ook in truffels, die hier wel legaal zijn, is psilocybine. Drugs met deze werkzame stoffen worden gerekend tot de 'klassieke psychedelica'. Het consumeren van paddenstoelen of truffels met psilocybine leidt tot hallucinaties; van visuele effecten tot de beleving van tijd, ruimte, je eigen identiteit en ga zo maar door. In andere woorden: je tript 'm de pan uit.

Bloederige bende na bijl-incident

En dat is precies wat er gebeurde bij de Oostenrijker, die volgens The New York Post 'grote hoeveelheden' in zijn mond had gedrukt. Niet lang erna ervaarde hij doodenge hallucinaties en waanbeelden. Het gevolg: de 37-jarige man pakte een bijl en hakte zijn geslacht eraf. "In meerdere stukken", schrijft de Amerikaanse krant. Die stukjes deed hij vervolgens in een pot met sneeuw.

Na deze gruwelijke daad van zelfverminking liep hij verward en hevig bloedend naar buiten om hulp te zoeken. Een voorbijganger belde uiteindelijk een ambulance, waarna de Oostenrijker werd opgehaald. Zo'n vijf uur na de amputatie kwam de man aan in het ziekenhuis. Op dat moment hing zijn leven aan een zijden draadje. Want hoewel de man voordat hij met de bijl aan de slag ging de boel had afgebonden met een doek, had hij veel bloed verloren.

Stukje snikkel gered

Wonder boven wonder heeft de Oostenrijker het incident overleefd. De artsen hebben zelfs stukken van zijn penis kunnen redden; de eikel en zo'n twee centimeter van de schacht werden er weer aan gezet. De rest was te erg beschadigd.

Een week na het voorval had de Oostenrijker nog last van psychotische aanvallen, maar inmiddels is dat onder controle. Volgens The New York Post kan de man na een lang hersteltraject zelfs weer een erectie krijgen. Van het bewuste incident kan hij zich tot op de dag van vandaag maar weinig herinneren.

Artsen benadrukken dat het weinig voorkomt dat mensen zo heftig reageren en in een psychose terechtkomen door het gebruik van paddo's. In Nederland wordt er zelfs onderzoek gedaan naar de gunstige effecten die psilocybine kan hebben bij de behandeling van depressies. Die onderzoeken worden logischerwijs wel onder strikte begeleiding uitgevoerd.

Bizar
  • The New York Post, Psypost
  • Adobe Stock