Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw uit Bijlmermeer overlijdt aan de gevolgen van een bilvergroting

Een 22-jarige vrouw uit de Bijlmermeer is vorig jaar in november overleden aan de gevolgen van een 'Brazilian Butt Lift', oftewel een bilvergroting. De vrouw wilde graag iets aan haar billen laten doen en dat liep fataal af.

billen

Politie Zuidoost Bijlmermeer schrijft op Instagram dat ze in november 2022 met een groep agenten op weg waren om op huisbezoek te gaan. Er komen veel meldingen uit de portofoon, waaronder een melding vlak in de buurt. De collega’s besluiten een kijkje te gaan nemen.

Eenmaal aangekomen zien de agenten de vrouw in de galerie liggen: "Versuft, slecht aanspreekbaar en een wazige blik uit haar ogen. Ik zak door mijn knieën en ga bij haar zitten. Ik probeer contact te maken met haar, stel me voor en pak haar handen vast", vertelt de agent.

De vrouw kijkt dwars door de agent heen: "Die blik, die ogen. Er wordt me verteld dat ze is geopereerd. Een zogeheten BBL heeft laten uitvoeren. Een Brazilian Butt Lift. Ik ben niet zodanig medisch onderlegd, maar ik kan wel met zekerheid vertellen dat dit niet oké is."

Het gaat snel slechter met de vrouw. Ze kermt van de pijn. Ze wil liggen of zitten en moet overgeven. De agent blijft naast haar zitten. Het gaat uiteindelijk zo slecht dat ze gereanimeerd moet worden: "Samen met mijn collega's sluiten we de AED aan en beginnen met reanimeren. Alles op alles zetten we om haar leven te redden. Ze glipt letterlijk onder ons handen door."

Ambulance

De agenten hebben inmiddels te horen gekregen dat er al een ambulance onderweg is. Als de ambulancemedewerkers gearriveerd zijn halen zij alles uit de kast om de jongedame te redden. Nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis is vervoerd krijgen de agenten niet veel later te horen dat ze is overleden.

Op de terugweg naar huis denkt één van de agenten na over de waarde die wij hechten aan schoonheidsidealen: "Ik besef dat eenieder zijn eigen keuzes maakt op basis van hun eigen verantwoordelijkheid. Echter, de wereld is vol met mooie mannen- en vrouwen. Je bent authentiek en mooi zoals je bent. Onthou dat, alsjeblieft. 'Dag prachtige vrouw. Shine als nooit tevoren daarboven!'"

Bizar
  • Politie Zuidoost-Bijlmermeer, AT5
  • Adobe Stock