Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Driemaal 25 jaar cel voor liquidatie Shaquille Goedhart in Amsterdam-Zuidoost 

De 24-jarige Shaquille Goedhart werd in 2019 op koelbloedige wijze geliquideerd. Vandaag hebben de drie betrokkenen Marc G., Badr K. en Revelino V. hun straf te horen gekregen in de rechtbank in Amsterdam.

Rechtbank Amsterdam

Shaquille Goedhart werd op 2 mei 2019 gelokt naar Hoptille, in Amsterdam-Zuidoost. Hij zou een afspraak hebben met Revelino V., nadat hij op pad is geweest met vrienden. Het slachtoffer werd drie keer beschoten: in zijn hoofd, hals en linkeroog. Goedhart overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Een ooggetuige zou hebben gezien dat er twee schutters vluchtten en renden naar een parkeergarage dichtbij. Volgens justitie gaat het hier om Marc G. en Revelino V. Ooggetuigen zien vlak daarna een Peugeot 308 met veel vaart vertrekken uit de garage. De Peugeot is acht dagen na de liquidatie in beslag genomen en er werd DNA van Shaquille gevonden in de auto. Ook het DNA van Badr K. werd gevonden aan de bestuurderskant.

De uitspraak

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs om te stellen dat de drie verdachten allemaal betrokken zijn bij de dood van Shaquille Goedhart. Het OM eiste driemaal 25 jaar cel. Vandaag kregen Revelino V. (31), Badr K. (33) en Marc G. (29) te horen dat hun daadwerkelijke straf overeenkomt met de eis van het OM.

"Het gegeven dat er met twee vuurwapens is geschoten en op beelden is waargenomen dat er twee personen de parkeergarage Haardstee zijn ingerend waarna de vluchtauto wegrijdt, is redengevend om aan te nemen dat twee van de drie verdachten de schutters zijn geweest en de derde verdachte heeft gereden", aldus de rechtbank.

Waarom Shaquille Goedhart dood moest, is niet duidelijk. De rechtbank gaat uit van een afrekening binnen het criminele circuit.

Misdaad
  • Crimeweek
  • NL Beeld / Patrick van Emst