Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerard Ekdom ontdekte op bijzondere wijze dat ex-vriendin een p*rnoactrice was: 'Ik werd misselijk'

In een nieuw spel op Radio Veronica deed Ekdom een redelijk bizarre ervaring uit de doeken. "Het was in 1995..."

Ekdom

Radio-dj's Wouter van der Goes, Frank van 't Hof en Gerard Ekdom doen tegenwoordig een rubriekje op Radio Veronica, genaamd Biecht-ie of liegt-ie? Het concept is vrij simpel: iemand vertelt een verhaal dat óf klinkklare onzin is, óf keihard waargebeurd. De anderen moeten dan aangeven of ze het geloven of niet. Dit keer is Ekdom aan de beurt, en de 46-jarige dj gooit er direct een zeer sappige anekdote in.

Ekdom vertelt namelijk dat zijn ex in 'natuurfilms' speelt. Daar kwam hij achter toen hij jaren geleden de Free Record Shop inliep, de inmiddels failliete muziekwinkel, waar je naast muziek ook films, boeken en andere multimediaproducten kon scoren.

'Meteen gekocht'

Ekdom: "Daar had je een heel klein hoekje dvd’s en toen dacht ik: dit meen je niet joh, dat is Nassa! Ik heb hem meteen gekocht en ben hem gaan kijken."

Volgens de radio-dj was dat in 1995, toen het al een jaar of 5 uit was met de desbetreffende ex-vriendin. Een bijzonder verhaal, dat zijn collega Van der Goes meteen naar het rijk der fabelen verwijst. Frank van 't Hof daarentegen slikt Gerards ontboezeming als zoete koek. En terecht, zo blijkt.

"Het is echt waar", aldus Ekdom, al heeft hij de dvd inmiddels in de grijze gemieterd.

"Ik was nieuwsgierig. Ik ben gaan kijken", vertelt de radio-man. "Ik werd een beetje misselijk en ik heb hem weggegooid."

Ekdom gelooft echter niet dat zijn ex al professioneel 18-plus-actrice was in de tijd dat ze nog bij waren, want 'wat ze deed met diegene heeft ze met mij nooit gedaan'.

Overstap

Begin dit jaar werd duidelijk dat Gerard Ekdom, al jaren een van de meest succesvolle radio-dj's van Nederland, stopte met zijn ochtendshow op Radio 10. Na 6 jaar bij de zender stapte hij over naar Radio Veronica. Begin september draaide Ekdom zijn eerste ochtendshow bij zijn nieuwe werkgever. Ook Wouter van der Goes en Frank van 't Hof, eerder werkzaam bij NPO Radio 2, tekenden dit jaar een contract bij Radio Veronica.

Entertainment
  • Radio Veronica
  • NL Beeld / Patrick van Emst